Politie Gelderland-Zuid

Uitslaande woningbrand

Nijmegen, 30-09-2009 o In de nacht van dinsdag op woensdag werd om 03.36 uur melding gemaakt van een woningbrand aan de Ruusbroeckstraat in Nijmegen. Politie, brandweer en een ambulance gingen erheen. De bewoner was al buiten en politieagenten haalden, zover nodig, ook bewoners van omliggende woningen uit hun huizen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Ter plekke zagen agenten dat aan de achterzijde vanaf de begane grond vlammen uit de woning kwamen. Buiten troffen zij de bewoner, die weer naar binnen wilde voor zijn hond. Een reddingspoging strandde, al snel sloegen ook aan de voorzijde vlammen naar buiten. De brandweer rukte met groot materieel uit en verrichtte bluswerkzaamheden. Omstreeks 04.45 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De bewoner vertelde die nacht te zijn gewekt door zijn hond, waarna hij de brand in de woonkamer aantrof. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In de loop van de dag vindt verder onderzoek plaats.

Het getroffen huis heeft ernstige brand-, rook- en waterschade opgelopen, de naastgelegen woningen brand- en waterschade. Er was sprake van behoorlijke rookontwikkeling. Nadat de brand geblust was, konden omwonenden weer naar hun woning terugkeren. (08)

Laatst gewijzigd 30-09-2009 8:47 | © Regio Gelderland-Zuid |