Gemeente Zoetermeer

Wat vindt de Zoetermeerse jeugd?

Tussen 30 september en 3 oktober ontvangen 10.000 Zoetermeerse jongeren tussen de 12 en 18 jaar een brief van wethouder Frans Muijzers. In de brief vraagt hij hen mee te doen aan 'Laat je horen! Jongerenenquête 2009'. Tot en met de herfstvakantie kunnen Zoetermeerse jongeren hun mening geven over hun leven in Zoetermeer.

De gemeente verwacht de resultaten van het onderzoek in de loop van januari 2010.

"Laat je horen! Jongerenenquête 2009" is een herhaling van eenzelfde onderzoek onder een beperkte doelgroep in 2006. Het is wel de eerste keer dat de gemeente zoveel jongeren rechtstreeks vraagt mee te doen aan een onderzoek naar hun leven in Zoetermeer. De vragenlijst bevat vragen over school, familie, vrienden en de buurt. Met de antwoorden wil de gemeente zorgen voor een goede aansluiting van haar jeugdbeleid op de behoeften van jongeren. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren ook echt meedoen aan het onderzoek.

Meedoen is makkelijk. De vragenlijst staat op een website. De jongere logt in met de persoonlijke code uit zijn of haar brief. Het beantwoorden van de vragen kost vervolgens ongeveer 20 minuten. Jongeren die de vragenlijst invullen maken kans op een Sony psp go, iPod Nano 8 GB (4x) of een van de 30 IRIS-cheques.