Ingezonden persbericht



LaCie gaat in zee met Cabasse om hifi-geluidskwaliteit te kunnen bieden aan uw Mac®, pc of iPod®

image

· Hifi-geluidskwaliteit ontwikkeld door Cabasse.
· Makkelijk te koppelen aan een Mac, pc of mp3-speler.
· Voeding via USB.
· Ingebouwde bedrading voor een makkelijker verbinding.
· Plug & play, geen stuurprogramma's nodig voor Mac en pc.

Parijs, 30 september 2009 - LaCie heeft vandaag geavanceerde luidsprekers aangekondigd, die ontwikkeld zijn op basis van de wereldberoemde luidsprekertechnologie van Cabasse. Het gaat om de LaCie Sound2 Speakers, ontworpen door Neil Poulton. LaCie heeft een partnership gesloten met de beroemde geluidspecialist Cabasse om een hoge geluidskwaliteit te kunnen bieden voor elk computersysteem of A/V-apparaat.

Door de driverondersteuning van Cabasse produceren de LaCie Sound2 Speakers een geluid van hoge kwaliteit bij computers. Daarnaast kunnen gebruikers de line-in-verbinding gebruiken om hetzelfde hoge-kwaliteitsgeluid van audio/videoapparaten, zoals iPods en draagbare multimediaspelers, te ervaren.

"Bij LaCie vinden we het belangrijk om de interactie van onze klanten met hun media te optimaliseren. Het is stimulerend om een partnership aan te gaan met een bedrijf als Cabasse, dat al een zestigjarige reputatie heeft op het gebied van hifi-geluidssystemen, om zo een betere geluidskwaliteit aan onze klanten te kunnen bieden", zegt Alexis Kobassian, Product Manager bij LaCie. "De LaCie Sound2 Speakers zijn illustratief voor de kern van geluidsontwikkeling: van esthetisch ontwerp tot en met de op maat gemaakte geluidstechniek, waardoor we onze klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden."

De installatie van de LaCie Sound2 Speakers is zeer eenvoudig. De gebruiker hoeft de speakers alleen met een USB-poort van een pc of Mac, of via een line-in-poort van een randapparaat te verbinden en hij of zij is klaar om muziek af te spelen. Het is niet nodig om stuurprogramma's te installeren. Voor het gemak worden de LaCie Sound2 Speakers ook met een ingebouwde USB-kabel en een volumeknop geleverd.

De LaCie Sound2 Speakers hebben een totaal piekvermogen van 30W en een uitgebreide frequentierespons van 80Hz - 20kHz. Om een optimale versterking en geluidservaring te bieden, is er ook een kabel voor externe stroomtoevoer beschikbaar.

Beschikbaarheid
De LaCie Sound2 Speakers zijn verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+ en LaCie Corner, voor een adviesprijs van 99 euro, inclusief btw. Meer informatie is te vinden op www.lacie.com.

Meer over Cabasse
Sinds het bedrijf in 1950 door Georges Cabasse werd opgericht, is het een pionier geweest in de zoektocht naar een waarheidsgetrouwe geluidsreproductie. Deze zoektocht begon naar alle waarschijnlijkheid al in 1740, toen de eerste Cabasse-viool werd gemaakt. Er volgden vijf generaties instrumentenbouwers die traditie nastreefden en geheel Europa van violen, altviolen en cello's voorzagen, waarvan de meeste vandaag de dag nog steeds gebruikt worden in orkesten.
De voortdurende gedrevenheid van Cabasse is het waarheidsgetrouw en perfect reproduceren van muziek en soundtracks zonder enige verandering, kleuring of vervorming van het geluid. Deze grenzeloze passie heeft ertoe geleid dat het bedrijf luidsprekers steeds blijft ontwerpen en innoveren, zodat klanten de essentie en sensatie van een zuiver geluid kunnen ervaren.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).

Ingezonden persbericht