Ingezonden persbericht

TOS Header persberichten NL

Toshiba vult ultramobiele laptop-lijn aan met Satellite T130
Elegante vormgeving, hoge prestaties en een accu met lange levensduur

Breda, 30 september 2009 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag een nieuwe ultra-portable notebook. De Satellite T130 is 22,2 mm dun en weegt minder dan 1,8 kg. Het nieuwe model is gericht op moderne, stijlbewuste consumenten en zakelijke gebruikers die niet alleen ultradraagbaarheid en een stijlvol ontwerp willen, maar ook hoge prestaties en een lange levensduur van de batterij. De Satellite T130 is het model voor consumenten, de Satellite Pro T130 is voor de zakelijke gebruikers.

"Draagbaarheid is vaak het uitgangspunt bij de aanschaf van notebooks. Met deze ultradraagbare en betaalbare laptops overbruggen we de kloof tussen netbooks, die geoptimaliseerd zijn voor het opvragen en lezen van (internet)content, en zeer krachtige ultramobiele laptops. Met deze nieuwe Satellite kunnen we consumenten en zakelijke gebruikers nu nog meer keuze bieden", zegt Dirk Thomaere, general manager computer systems Central Europe.

Stijlvol ontwerp

De stijlvolle Satellite T130 is verkrijgbaar in Precious Black met patroonafwerking, en in White Pearl en deze kleur wordt herhaald rond het toetsenbord en het display. De Satellite Pro T130 is alleen beschikbaar in Precious Black. Ondanks het zeer compacte ontwerp biedt de batterij van de T130 11 uur gebruikstijd.

Gebruiksgemak en connectiviteit

De nieuwe laptop is uitgerust met een Touch Pad met Multi-Touch Control, om het scrollen te vergemakkelijken, terwijl het full-size toetsenbord het typen comfortabel maakt. Daarnaast zorgt Toshiba ConfigFree voor een eenvoudige netwerkconfiguratie en online toegang.

De Satellite T130 biedt een breed scala aan verbindingsmogelijkheden, waaronder Fast Ethernet, ingebouwde WLAN (IEEE 802.11 a/b/g/n) met een Diversity Antenne en Bluetooth 2.1 + EDR. Verder is de laptop voorbereid voor mobiel breedband, met downloadsnelheden tot 7,2 Mbit/s. Daarnaast beschikt de Satellite T130 over een 5-in-1 Bridge Media adapter en drie USB 2.0-poorten. Een geïntegreerde 3D-effect sensor beschermt de gegevens die zijn opgeslagen op de harddisk drive (tot 500 GB) in geval van vallen of stoten. Het 13,3 inch TruBrite LED-backlit breedbeeldscherm heeft een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van 1366 x 768 pixels.

De Satellite heeft 4GB geheugen. De Satellite T130 wordt aangedreven door een Intel Pentium Processor SU2700 terwijl de Satellite Pro T130 wordt aangedreven door een Intel Core 2 Solo Processor SU3500. De Satellite T130 draait onder Microsoft Windows 7 Home Edition terwijl de Satellite Pro-versie wordt geleverd met Windows 7 Professional Edition.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Als een verantwoordelijk, wereldwijd opererend bedrijf, zorgt Toshiba ervoor dat alle laptops voldoen aan de RoHS-richtijnen. Door het terugbrengen van het gebruik van lood, kwik en bepaalde andere gevaarlijke stoffen beperkt Toshiba de milieubelasting. Daarnaast helpt de Toshiba Eco Utility knop het stroomverbruik te verminderen. De Toshiba Satellite (Pro) T130 is ENERGY STAR 5.0 gekwalificeerd.

De verkoopprijs van Satellite T130 met de Intel Pentium Processor SU2700 zal ¤ 629,- incl. BTW bedragen. De priijs van de Satellite Pro T130 met Intel Core 2 Solo Processor SU3500 zal ¤ 599,- excl. BTW bedragen.

De nieuwe laptops zijn beschikbaar vanaf medio november 2009.

Het ultraportable assortiment van Toshiba omvat nu de 10,1 inch NB200 mini-notebook, de nieuwe 13,3 inch Satellite T130 en de reeds geïntroduceerde 13,3 inch Satellite U500.

N.B. Alle in dit persbericht genoemde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

PERSARCHIEF

FOTO'S 130

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 67 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.toshiba.nl.