Ingezonden persbericht

Van de Scheur Logistiek partner van Nederlandse Tafeltennisbond

Van de Scheur verzorgt logistiek rondom NTTB-evenementen

Vianen, 30 september 2009 - Logistiek dienstverlener Van de Scheur Logistiek heeft een langetermijncontract gesloten met de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Het contract loopt tot en met 2013. De NTTB zocht een partner voor het ophalen en brengen van onder andere de tachtig officiële wedstrijdtafels voor zijn evenementen. Van de Scheur is bekend met het vervoer van atypische materialen, zoals grote fabrieksmachines in megadiepladers, en de landelijke bezorging van kleding en winkeldisplays. Met deze aanwezige kennis en ervaring zag Van de Scheur in het vervoer van tafeltennistafels en de daarbij behorende logistiek een nieuwe uitdaging.

Ondertekening contract Van de Scheur Logistiek met NTTB.JPG
Alle oplossingen van Van de Scheur zijn erop gericht de taken van de (regionale) organisatoren van tafeltennistoernooien te verlichten. Na een inventarisatie ter plekke bood Van de Scheur Logistiek een complete, flexibele en kosteneffectieve oplossing op maat. Van de Scheur Logistiek richt zich hierbij op het complete proces rondom de dertig landelijke tafeltennisevenementen die de NTTB jaarlijks organiseert. Zo ontwikkelde Van de Scheur speciale pallets waarmee vrachtwagens de wedstrijdtafels rechtop kunnen vervoeren. Hierdoor raken de tafels minder snel beschadigd. In de wedstrijdzalen zetten vrijwilligers van de NTTB de tafels op hun plek. Om dit veilig en schadevrij te kunnen doen, levert Van de Scheur een aantal pompwagens om de pallets met tafels binnen een sporthal te verrijden. Ten slotte biedt Van de Scheur Logistiek de NTTB rechtstreeks inzicht in de planning. Hierdoor weet het bondsbureau precies waar de materialen zich bevinden.

"Het partnerschap met de NTTB is typisch voor onze manier van werken", zegt Paul Hennevelt, directeur van Van de Scheur Logistiek. "Een inventarisatie doen we niet via de telefoon, we gaan altijd kijken naar de situatie ter plaatse. Met onze professionele blik kunnen we meestal beter dan de klant zelf inschatten wat er nodig is om iets te vervoeren. Vervolgens bieden wij een creatieve, flexibele, innovatieve en kosteneffectieve oplossing. Van de Scheur levert geen offerte aan in kilometers en kilo's, want wij weten dat die tafeltennistafels voor de bondsleden meer zijn dan een commodity. Wij bieden een turnkey oplossing waar de klant geen omkijken meer naar heeft, en met respect voor materiaal en mensen."

"Toen de offerteaanvragen de deur uit waren, belden mensen van Van de Scheur Logistiek meteen. De volgende dag zaten we met ze aan tafel. Het was de enige partij die persoonlijk polshoogte kwam nemen. Dat gaf voor ons hun enthousiasme aan om dit project binnen te halen", zegt Harald Hanemaaijer, verantwoordelijk voor het mediabeleid bij de NTTB. "Het gevoel was meteen goed. Het contract dat er nu ligt, loopt tot en met 2013, parallel met het contract met onze nieuwe hoofdsponsor TIBHAR. Maar we zien ernaar uit om ook op de nog langere termijn ons partnerschap met Van de Scheur voort te zetten."

####

Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB)
De Nederlandse Tafeltennisbond is een olympische sportbond met 35.000 leden. De NTTB is in 1935 opgericht en viert met de Wereldkampioenschappen 2011 in Rotterdam zijn 75-jarig jubileum. Naast de organisatie van competities & toernooien, topsport & talentherkenning houdt de NTTB zich bezig met verenigingsondersteuning, opleidingen en de promotie van de sport.
De NTTB is aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de Europese Tafeltennisunie (ETTU) en de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF). Hoogtepunten in de sportieve geschiedenis van de NTTB zijn de Europese titels van de Nederlandse dames (2008, 2009), de individuele EK-titels van Bettine Vriesekoop (1982, 1992) en Li Jiao (2007) en diverse paralympische medailles van onder anderen Nico Blok en Kelly van Zon.
Sinds eind 2007 is de NTTB een nieuwe koers ingeslagen, waarbij het professionaliseren en verbeteren van de gehele organisatie en alle kerntaken centraal staan. Dat doet de NTTB vooral met de steun van leden, clubs en veel vrijwilligers. Voor meer informatie: www.nttb.nl en www.tafeltennis.tv.

Over Van de Scheur Logistiek
Van de Scheur Logistiek is een traditioneel familiebedrijf dat met zijn tijd meegaat. Van de Scheur werd in 1956 opgericht door Gijs van de Scheur. In 1966 maakte Gijs van de Scheur de overstap naar Vianen en opende daar een opslag- en distributiebedrijf. Daarmee werden de fundamenten van het huidige bedrijf gelegd, dat sinds 2002 ook bestaat uit een beveiligd warehouse in Lelystad. Met een team van specialisten zorgt Van de Scheur Logistiek voor de uitvoering van alle logistieke uitdagingen. Met de combinatie Logistic Fulfilment, Marketing Fulfilment, Fashion Fulfilment, E Fulfilment, Value-Added Logistic en High Service-transport & -logistics heeft Van de Scheur Logistiek het 'one-stop-shopping'-concept in huis. Betrouwbaarheid, efficiëntie, flexibiliteit en transparantie zijn daarbij de uitgangspunten. Voor meer informatie: www.vandescheurlogistiek.nl.



Ingezonden persbericht