Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Teuge - rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed     |

De politie heeft dinsdagavond 29 september op de Rijksstraatweg in Teuge een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De politie kreeg omstreeks 22:50 uur een melding van een eenzijdige aanrijding op de rotonde Rijksstraatweg/Woudweg in Teuge. Een automobilist was daar midden op de rotonde tot stilstand gekomen doordat hij te hard had gereden.. De politie heeft de man aangehouden omdat duidelijk was dat hij gedronken had. Hij is overgebracht naar het politiebureau en blies ruim 1.7 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de man werd weggesleept door een takelbedrijf.

|     |Zutphen - vrouw bestolen in eigen huis                    |

Een bejaarde vrouw uit Zutphen is dinsdag 29 september bestolen in haar eigen huis. Een duo praatte zich met een smoes naar binnen en terwijl de één de bewoonster aan de praat hield, heeft de ander diverse sieraden meegenomen.


De politie kreeg de melding van de diefstal omstreeks 16:00 uur. Een man en vrouw belden bij de bejaarde vrouw aan de Hobbemakade aan en stelden zich voor als medewerkers van een zorgorganisatie.. Het duo stelde zich dusdanig professioneel op, dat er bij de bewoonster geen argwaan rees. Terwijl de man op een gegeven moment de bewoonster aan de praat hield, heeft de vrouw diverse sieraden weggenomen. De bewoonster constateerde dit nadat het duo weer weg was. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en verzoekt om direct te bellen met 0900-8844 wanneer zich een soortgelijke situatie zich ergens voordoet.

|     |Voorst - aanrijding door matras op snelweg A1             |

Een 29-jarige automobiliste uit Rijssen raakte dinsdag 29 september gewond toen zij op de snelweg A1 in aanrijding kwam met een vrachtwagencombinatie.


De hulpdiensten kregen omstreeks 19:00 uur de melding van het ongeval. De vrouw reed in een personenauto over de snelweg A1 tussen Deventer en Apeldoorn en moest uitwijken voor een matras die midden op de rijbaan lag. Ze kwam in de middenberm terecht en raakte daarbij de controle over het voertuig kwijt. Vervolgens schoot ze weer naar rechts de rijbaan over en botste tegen een vrachtwagencombinatie. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto moest worden afgesleept.

|     |Twello - woninginbraak                                    |

Bij een woning aan de Stationsstraat in Twello is dinsdagochtend 29 september ingebroken. Er is nog onduidelijk of er spullen zijn weggenomen.


De politie kreeg de melding van de inbraak omstreeks 13:25 uur. Bij thuiskomst van de bewoners constateerden zij dat het hele huis was doorzocht. Verscheidene kasten en lades waren overhoop gehaald. Men is vermoedelijk binnen gekomen door een raam te forceren. Het is nog onduidelijk welke spullen er zijn weggenomen. De inbraak heeft mogelijk plaatsgevonden tussen 10:00 en 12:00 uur. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben te bellen met 0900-8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --