Ingezonden persbericht

UPS opent nieuw healthcare-distributiecentrum in Roermond

ROERMOND, 30 september 2009 - UPS (NYSE:UPS) opende vandaag officieel een nieuwe vestiging om aan de groeiende vraag van klanten naar healthcare logistics in Europa te voldoen. Het multi-client distributiecentrum is 20.000m2 groot en sinds dit voorjaar operationeel. UPS biedt tijd- en temperatuurgevoelige distributie- en transportservices aan, speciaal ontwikkeld voor klanten van de pharmaceutische en biotechnologische industrie en voor bedrijven die medische apparatuur ontwikkelen.

In aanwezigheid van klanten en leveranciers openden David Abney, chief operations officer, UPS, en Wolfgang Flick, president, UPS Europa, het gebouw officieel. Als steunbetuiging aan de omgeving Roermond, waar vele UPS medewerkers wonen en werken, en waar al meer dan 10 jaar lang de logistieke campus is gevestigd, overhandigde UPS een cheque ter waarde van EUR 3009,09 aan de Stichting CliniClowns Nederland.

"We hebben onze diensten in Europa uitgebreid om te voldoen aan de groeiende supply chain behoeften van pharmaceutische bedrijven en bedrijven die zich specialiseren in medische apparatuur en onderdelen, " zegt Bill Hook, Vice President, Healthcare Strategy, UPS. "Dit is zeer goed nieuws voor onze klanten. We kunnen medische bedrijven nu helpen zich in Europa te vestigen of hun Europese activiteiten uit te breiden en een concurrentievoordeel te behalen."

Het nieuwe healthcare-distributiecentrum is gevestigd op de UPS Supply Chain Solutions European Logistics Campus in het Limburgse Roermond. Het nieuwe gebouw is het vierde gebouw op de bestaande logistieke campus. Het voldoet aan alle eisen van de healthcare sector voor voorraadbeheer, temperatuurgevoelige opslag en kwaliteitsgarantie met een directe aansluiting op het pan-Europese en wereldwijde vracht- en exprestransportnetwerk van UPS.

Aangezien het aantal ontdekkingen op het gebied van medicijnen en apparaten wereldwijd groeit, maakt deze eerste healthcare vestiging in Europa deel uit van 24 UPS vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika die voldoen aan de Current Good Manufacturing Practice (CGMP) normen. Om meer te weten te komen over de oplossingen van UPS Healthcare Logistics, bezoek www.ups.com/healthcare.

In Europa biedt UPS Supply Chain Solutions een brede waaier aan services, waaronder ook single- en multi-client warehousing, voorraadbeheer, uitvoering van bestellingen, verzending, product testing en reverse logistics, bovenop de dringende distributie van reserveonderdelen.

UPS (NYSE: UPS) is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Met meer dan een eeuw ervaring in transport en logistiek is UPS een wereldwijde handelsexpert met een uitgebreid aanbod aan oplossingen. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. Meer informatie over het bedrijf vindt u op het Internet onder www.ups.com. Voor het meest recente nieuws over UPS, kunt u surfen naar www.pressroom.ups.com.

# # #



Ingezonden persbericht