Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Olaf Sleijpen in Raad van Advies Nintes

Bilthoven, 30 september 2009 - Olaf Sleijpen treedt toe tot de Raad van Advies van Nintes. Binnen de Raad van Advies gaat Olaf Sleijpen zijn kennis en ervaring inzetten om jonge en talentvolle, toekomstige bestuurders te coachen en te begeleiden. Daarnaast assisteert Sleijpen bij de communicatie met en de benadering van talentondersteunende organisaties.

Olaf Sleijpen is werkzaam bij de APG Groep als Directeur Institutional Cliënts en is tevens lid van de directieraad van Cordares. Daarnaast is Sleijpen bijzonder hoogleraar in Maastricht en lid van de Raad van Toezicht van de leerstoel 'Economie van het Collectieve Pensioencontract' aan de Universiteit van Tilburg. Hij is winnaar van de Young Captain Award 2008 en boegbeeld voor beoogd innovatief, inspirerend en toekomstig zakelijk leiderschap. Na een carrière bij de Nederlandsche Bank werkte Sleijpen van 2001 tot 2004 voor de Europese Centrale Bank als adviseur van Wim Duisenberg. Daarvoor bekleedde Sleijpen diverse functies bij het ABP.

Nintes
Nintes wil leiderschap in het bedrijfsleven en bij de overheid vernieuwen. Vanuit toekomstige uitdagingen binnen diezelfde organisaties als gevolg van de wijzigende economische en maatschappelijke verhoudingen. Vanuit het idee dat onze maatschappij sterk verandert, stelt Nintes zich tot doel om jonge, talentvolle, toekomstige bestuurders in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij maatschappelijke organisaties in een vroegtijdig stadium uit te dagen om hun gedachten te vormen over toekomstige ontwikkelingen, die grote invloed hebben op het speelveld waarin zij (in de toekomst) acteren. Nintes laat jonge, talentvolle bestuurders zelf binnen dit netwerk een nieuwe vorm van leiderschap ontwikkelen. Nintes beoogt de discussie binnen het netwerk een concreet gevolg te geven bij deelnemende organisaties. Voor meer informatie over Nintes: www.nintes.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht