Project Gemeente Westland

schoonste van Nederland

Westlandse strand schoonste van Nederland

Publicatiedatum: 30-09-2009

De stranden van de gemeente Westland zijn de schoonste van Nederland. Op 30 september maakte de voorzitter van de jury, ANWB-directeur Guido van Woerkom, dit bekend. Westland eindigde in deze competitie op de eerste plaats, gevolgd door de gemeente Schiermonnikoog die als tweede eindigde en de gemeente Veere die derde werd.
De gemiddelde schoonheid van de Westlandse stranden werd door de inspecteurs beoordeeld als zeer schoon, waarmee de stranden een viersterrenkwalificatie kregen, de hoogste kwalificatie die mogelijk is.

Burgemeester Van der Tak en wethouder Weverling waren met een aantal gemeentelijke medewerkers aanwezig bij de uitreiking. Wethouder Weverling: "We wisten dat we ook dit jaar hoge ogen zouden gooien, maar dit is echt geweldig. Vijf jaar geleden stonden we nog op de 27ste en laatste plaats. Langzamerhand zijn we steeds verder naar boven geklommen. Vorig jaar kregen we de hoogste kwalificatie met vier sterren en eindigden we als derde. We waren met een prolongatie van die vier sterren al dik tevreden geweest, maar deze eerste plaats is de kroon op het werk van alle mensen die zich hiervoor hebben ingezet. Alle eer gaat naar de medewerkers van de gemeente en Van Nierop BV die er voor zorgen dat de stranden van 's-Gravenzande en Monster/Ter Heijde er iedere dag weer mooi bijliggen. En laten we ook onze strandtenthouders en strandgasten niet vergeten. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen."

De wedstrijd 'Schoonste strand van Nederland' wordt sinds 2003 jaarlijks door de Stichting Nederland Schoon georganiseerd. In het kader van het Impulsprogramma Zwerfafval is het gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het ministerie van VROM en de VNG.