Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epe - Winkeldiefstal                                      |

De politie heeft op dinsdag 29 september in Epe drie mannen uit Roemenië aangehouden voor winkeldiefstal. De diefstal vond plaats in een winkel in de Sternpassage.


De politie kreeg om 13:10 uur de melding dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden in de Sternpassage. De daders waren weggelopen nadat het winkelalarm was afgegaan. Toen agenten onderweg naar de winkel waren kwamen zij de auto van de vermoedelijke verdachten tegen. De auto werd staande gehouden. Er bleken drie Roemeense mannen in te zitten en zij kwamen overeen met de signalementen die het winkelpersoneel de politie had gegeven. Daarop zijn de mannen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de auto werden de gestolen goederen gevonden, namelijk make-up artikelen. Er is proces-verbaal tegen de dieven opgemaakt.

|     |Harderwijk - Fietsendief op heterdaad betrapt             |

De politie heeft op dinsdag 29 september in Harderwijk een 51-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij een fiets wilde stelen.


Agenten zagen om 12:20 uur dat de Harderwijker zich verdacht gedroeg bij een fietsenstalling aan het Stationsplein. Even later forceerde de man het slot van een fiets en wilde ermee wegfietsen. Daarop hielden de agenten hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen en onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld. Tegen de 51-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - Inbreker aangehouden                         |

Een 45-jarige man uit Harderwijk heeft zich op dinsdagavond 29 september vrijwillig op het politiebureau gemeld. Hij had de nacht ervoor ingebroken in een tankstation in Harderwijk.


De Harderwijker had in de nacht van maandag op dinsdag 29 september rond middernacht ingebroken in een tankstation aan de Hertog Reinoudlaan. Hij forceerde een deur om binnen te komen en ontvreemde er sigaretten. Agenten herkenden de dader later op beelden die een beveiligingscamera had gemaakt. De politie bezocht het huis van de verdachte maar hij bleek niet thuis te zijn. Later op de dag kwam de dief zich melden op het politiebureau. Daarop is de man aangehouden en proces-verbaal is tegen hem opgemaakt. De inbreker bleek de sigaretten al te hebben verkocht.

|     |Putten - Poging tot beroving                              |

De politie is een onderzoek gestart naar een poging tot beroving. Het feit vond op dinsdagavond 29 september in Putten plaats bij een woning. De bewoner gooide de deur voor de overvaller dicht, waardoor het feit mislukte.


De politie kreeg rond 21:30 uur de melding dat onbekenden bij een man aan de deur hadden gestaan en geld van hem hadden geëist. Hij was bedreigd met een mes. Door de deur dicht te gooien, slaagde de overval niet. De melding bij de politie kwam enige tijd later en de zoekactie bleef dan ook zonder resultaat.


De politie adviseert om in de avonduren, wanneer het donker is, altijd even via het woonkamerraam te kijken wie er voor de deur staat. Vraag desnoods wie er is, want collectanten zijn op dat tijdstip niet meer op pad. Een kettinkje om de deur op een kier te zetten werkt ook erg preventief.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --