Ingezonden persbericht

De Lloyd NV breidt zijn titel-portfolio in België verder uit

Hamburg, 30 september 2009 - Met terugwerkende kracht tot 1 augustus 2009 neemt het moederbedrijf van De Lloyd NV, DVV Media Group, de activa van de in Brugge gevestigde uitgeverij "Media Access NV" over.

De hoofdtitel van de uitgeverij is het 15 jaar geleden opgestarte logistiek vaktijdschrift "Business Logistics Supply Chain Solutions". Naast het uitgeven van het tijdschrift organiseert de Belgische uitgeverij jaarlijks een belangrijk branche-evenement onder de naam "Supply Chain World", evenals meerdere afzonderlijke manifestaties rond het thema Logistiek.

Het management en de medewerkers van de uitgeverij worden door de Belgische DVV-dochter De Lloyd, onder leiding van General Manager Luc Corremans, overgenomen.

Luc Corremans, General Manager De Lloyd NV, over de overname: "Business Logistics is voor ons een belangrijke portfoliouitbreiding in België. Zeker in deze economisch moeilijke tijden is een versterking nodig. Het is bovendien het eerste concrete resultaat van de eerder deze week aangekondigde deelname in het kapitaal van de DVV Media Group GmbH door de "Rheinisch Bergische Verlagsgesellschaft" (RBVG). De eigendomsrechten van Business Logistics behoren het nieuw opgerichte DVV Invest GmbH toe, waarvan de meerderheid in handen is van RBVG".

Oprichter en huidige eigenaar Jan Proot zal ook in de toekomst voor Business Logistics een belangrijke rol blijven spelen. Als "uitgever" zal hij voor de inhoudelijke realisatie van het magazine verantwoordelijk zijn. Met zijn ervaring op het vlak van het organiseren van manifestaties zal bovendien het evenementenportfolio van De Lloyd uitgebreid kunnen worden.

Jan Proot over zijn nieuwe rol bij De Lloyd: Kwalitatieve content was altijd de belangrijkste driver bij alle activiteiten en het is voor ons dan ook zeer belangrijk dat onze nieuwe eigenaars ook zo denken. Ik kijk er al naar uit om samen met het enthousiaste team van Business Logistics en De Lloyd de vele ambities te realiseren.

Over de ondernemingen:

De DVV Media Group realiseert zijn uitgeversactiviteiten met 350 medewerkers in acht Europese landen, India, China en Dubai. Meerderheidsaandeelhouder (51%) is Dr. Helmut Schachenmayer, de Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft heeft zopas 40% verworven en Dr. Flechsenberger bezit 9% van de aandelen.

De activiteiten van de uitgeverijgroep hebben betrekking op de sectoren "Logistiek & Transport", "Techniek & Vervoer" met bijzondere aandacht voor de thema's scheepsbouw en spoortechnologie; "Travel & Meetings" en "Interne en externe veiligheid". Naast vaktijdschriften en dagbladen worden ook nieuwsbrieven, vakliteratuur en catalogi uitgegeven. De DVV Media Group beheert wereldwijd 35 websites en vakportalen en organiseert in zijn vakgebied beurzen, congressen, seminars en fora.

Meer informatie op www.dvvmedia.com

De Lloyd is een 100% dochteronderneming van de DVV Media Group. De gelijknamige hoofdtitel van de uitgeverij De Lloyd kan terugblikken op een meer dan 150-jarige geschiedenis. Naast De Lloyd met zijn wekelijks verschijnende afvaartenlijst "Antwerp Departure List" worden ook het magazine Transport Echo evenals meerdere speciale publicaties en boeken uitgegeven. Daarbij komen internetactiviteiten en een elektronische afvaartenlijst, een waaier van branche-evenementen, en zelfs een eigen wekelijkse IP-tv format Lloyd TV rond thema's uit de logistiek en het transport.

Meer informatie op www.lloyd.be

Contact:

Dr. Dieter Flechsenberger

DVV Media Group

Tel: +49 40-23714 311

Mail: flex@dvvmedia.com

Luc Corremans

De Lloyd NV

Tel : +32 3 2340550

Mail : lcorremans@lloyd.be

Jan Proot

Media Access

Tel : +32 50 408080
Mail : janproot@businesslogistics.com

De Lloyd nv - Jan van Gentstraat 1 - bus 102, 2000 Antwerpen- +32 (0)3.234.05.50 - nmalfliet@lloyd.be -
BTW : BE0473365641