Eerste winkelcentrum ter wereld met een kartbaan op het dak

14/09/2009 09:14

Winkelcentrum Aarhof

Winkelcentrum Aarhof in Alphen aan den Rijn organiseert voor de allereerste keer het Aarhof Dakkart Evenement. Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober aanstaande zullen de klanten van het winkelcentrum kunnen karten...op het dak !

Het speciaal uitgelegde parcours slingert zich tussen de lichtmasten en glazen koepels van het dak door. Klanten van het winkelcentrum moeten middels een zogenaamde "SpaarKart" voldoende stempels verzamelen om mee te doen aan één van de 100 heats die gedurende dat weekend gereden zullen worden.

"De Aarhof Dakkart is volgens mij uniek in de wereld", vertelt desgevraagd Martin Jacobs, mede bedenker en organisator van het evenement: "We zijn ruim een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. De karts gaan behoorlijk snel. Als dan bijvoorbeeld de veiligheid niet in orde is heb je een serieus probleem. Gelukkig hebben we met een groot team alle problemen kunnen tackelen en we gaan ervoor !"

Het idee voor het Aarhof Dakkart evenement is ontstaan in Second Life. De virtuele wereld waarin winkelcentrum Aarhof geheel was nagebouwd en waar mensen echte boodschappen konden doen. Om daar destijds bezoekers te trekken fungeerde het virtuele parkeerdak als een kartbaan. "Ik bedacht me toen al dat als we virtueel bezoekers kunnen trekken met een kartbaan, waarom dan niet een kartbaan op het dak van het echte winkelcentrum, da's nog veel leuker !", aldus Jacobs.

Bedrijfsleidster Jeanette Philippo is tevens als bestuurslid betrokken bij de promotie van het winkelcentrum. "De winkeliers in de Aarhof zijn enthousiast en inventief, en wordt zelfs een echte lingerie modeshow gehouden, met een lookalike Formule 1 coureur vergezeld door de mooiste pitspoezen!", aldus Philippo, "De burgemeester van Alphen aan den Rijn is een echt kartliefhebber zal zaterdag 3 oktober ook een echte heat rijden !"

Winkelcentrum Aarhof komt regelmatig op spraakmakende wijze in het nieuws. Met grote evenementen zoals een "Ladies Day" en nu weer het Dakkart Event weten de winkeliers tienduizenden bezoekers aan te trekken.






Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,