Gemeente Mook & Middelaar


Kunstweekend Maasduinen 2009 op 3 en 4 oktober
logokw2009.jpg

Op 3 en 4 oktober 2009 vindt in de regio Maasduinen opnieuw het jaarlijkse KunstWeekend plaats.

Â

Open ateliers

Tientallen kunstenaars en culturele instellingen in de gemeenten Arcen en Velden, Bergen, Gennep, Mook en Middelaar en Heumen openen op zaterdag en zondag hun deuren voor u. Bezoek de kunstenaars in hun eigen atelier en laat u voorlichten over het hoe en waarom van hun kunst. U bent welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Het complete overzicht van alle deelnemers in het gebied kunt u downloaden via onderstaande link. Meer informatie over de deelnemers vindt u ook op de folder Kunst en Cultuur Maasduinen. Deze folder is verkrijgbaar bij kunstenaars, culturele instellingen, galeries en bij de gemeente. Ook kunt u deze folder hier downloaden.Â

Â

Beeldentuin Maasduinenstaete

In de tuin van Maasduinen Staete in Bergen wordt door het IFMA kunstcollectief tijdens het KunstWeekend een beeldentuin ingericht. U kunt hier werk bezichtigen van een tiental Nederlandse en enkele Duitse kunstenaars en galeristen. Ook kunt de kapel bewonderen die onlangs door het IFMA is ontworpen als tegemoetkoming aan een Verborgen Verlangen van één van de bewoners van Maasduinen Staete. Deze kapel wordt op zondag onthuld en ingezegend. Meer informatie over de beeldentuin vindt u op www.ifmakunstcollectief.nl.

Â

Tentoonstelling Podium Roepaen

Podium Roepaen in Ottersum herbergt tijdens het KunstWeekend een overzichtstentoonstelling. Deze tentoonstelling is samengesteld door de Stichting Jacques van Mourik en de Kunstgroep Kolonie Plasmolen. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er werk te zien van een groot gedeelte van de deelnemers aan het kunstweekend. De gezamenlijke presentatie maakt van het voormalige klooster met de rijke geschiedenis een goed punt om uw persoonlijke kunstroute te beginnen en te bepalen wie u tijdens het weekend wilt bezoeken. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op www.stichtingvanmourik.nl.


* lijst deelnemers open-atelier route.doc