Gemeente Hilversum

Gratis stationsfestival op 3 oktober

publicatiedatum: maandag 21 september 2009

Het vernieuwde station van Hilversum wordt geopend en dat gaan we vieren! Daarom is het zaterdag 3 oktober groot feest in en rond het station.

Het Stationsplein én het Oosterspoorplein én de stationshal vormen een unieke locatie voor mooie muziek, straattheater, circusacts en activiteiten voor kinderen. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er verschillende optredens, straatacts en prachtige living statues te zien. Voor liefhebbers is er een fototentoonstelling ingericht over de geschiedenis van station Hilversum. Bijzonder wordt ook het concert door maar liefst zestig muzikanten van het grote NS huisorkest. Met onder meer houtblazers, koperblazers en een percussiegroep.

Een ander hoogtepunt uit het programma is Giovanca, een veelzijdig en groot talent. Feelgood muziek met invloeden uit pop, soul, jazz, motown en hiphop. Onlangs won Giovanca de Serious Talent Award van 3FM. Een echte aanrader! Zin in een voorproefje? Bekijk de website www.giovanca.nl. Via YouTube
(http://www.youtube.com/watch?v=WdK5-eyX5s4) zijn er mooie livefragmenten van haar te vinden.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Frank Groothof (bekend van Sesamstraat) komt langs. Hij vertelt, zingt en danst het spannende verhaal van de jonge vrijbuiter Peer Gynt.

En dit zijn maar enkele activiteiten van het festival. ProRail, NS en de gemeente Hilversum nodigen iedereen van harte uit voor dit feestelijke spektakel. De toegang is gratis. Het programmaboekje is fysiek verkrijgbaar op het station en op het gemeentehuis. Te downloaden valt het via de link aan de rechterkant van het scherm.