Stadsdeel Amsterdam-Noord

ROC houdt open dag over inburgering

Op zaterdag 3 oktober 2009 opent het ROC van Amsterdam in Noord de deuren voor volwassenen die willen of moeten inburgeren. Ook inwoners van Noord die belangstelling hebben voor een cursus Staatsexamen 1 of 2 of mensen die willen leren lezen en schrijven, kunnen zich hier laten informeren over de mogelijkheden.

Het ROC heeft in Noord twee gebouwen: een op de Havikslaan en een op het J.H. Hisgenpad. De Open Dag vindt plaats op het Hisgenpad. Er zijn verschillende activiteiten.

Zo kunt u als bezoeker een kijkje nemen in het Open Leer Centrum en u kunt diverse proeflessen volgen bij ervaren docenten. Tijdens de proeflessen ervaart u hoe je leert lezen en schrijven, of hoe je de kennis over de Nederlandse samenleving vergroot met computerprogramma's. Tevens kunt u kennismaken met de nieuwe manier van leren en werken met port-folio en wat nodig is om te slagen voor het Inburgeringsexamen.

Vrijwilligers van het Gilde Amsterdam en van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam zijn aanwezig om te laten zien hoe u beter leert spreken, zodat u zelf gesprekken kunt voeren op de school van uw kind of bij de dokter. Ook helpen ze bij de voorbereiding van het spreekonderdeel van het Inburgeringsexamen.

Voor wie het taalniveau wil verbeteren om de kans op de arbeidsmarkt te vergroten of om te gaan studeren, zijn er de taalprogramma's Staatsexamen 1 en 2, die afgesloten worden met een Staatsdiploma. Hierover is ook een proefles te volgen.

U kunt als bezoeker alles nog eens rustig bekijken in een levendige powerpoint voorstelling. Daarin wordt uitgelegd welke cursussen u kunt volgen, welk niveau u nodig heeft om een paspoort aan te vragen en welk taalniveau nodig is voor een (beroeps-)vervolgopleiding binnen het ROC.

Dus: Wilt u het Inburgeringsexamen halen?
Leren lezen en schrijven?
Uw taalniveau verhogen om sneller of ander werk te vinden? Dan bent u van harte welkom op de Open Dag op zaterdag 3 oktober 2009, van 11.00 uur tot 15.00 uur bij het ROC op het J.H. Hisgenpad 15, tegenover de sportvelden van Elzenhagen.