Gemeente Nieuwegein


* plastic apart - 'aftrap' op zaterdag 3 oktober

Plastic apart - 'aftrap' op zaterdag 3 oktober

woensdag, 23 september 2009

Nieuwegein start per oktober met de gescheiden inzameling van het plastic verpakkingsafval. Op zaterdag 3 oktober wordt hiervoor een 'aftrap' gehouden op de markt. De hele dag staat er een kraam met informatiemateriaal en om 15.00 uur zal wethouder Johan van Everdingen de prijzen uitreiken in de wedstrijd 'wat hoort wel/niet bij het plastic verpakkingsafval?'.

Van 10.00 tot 16.00 uur staat er op de markt in het stadscentrum een informatiekraam. Hier kunnen inwoners meer informatie krijgen over de gescheiden inzameling van het plastic verpakkingsafval. Ook kunnen zij hier hun deelnameformulieren inleveren voor de prijsvraag 'wat hoort wel/niet bij het plastic verpakkingsafval?'.
Om 15.00 uur reikt wethouder Van Everdingen de prijzen uit in 3 leeftijdscategorieën:

* t/m 12 jaar: tasje + etui - handgemaakt van gerecyclede drinkpakjes door een fairtrade organisatie in de Filippijnen.
* 13 t/m 16 jaar: scooterbag - gemaakt van canvas en afgekeurde reclameprints door een fair trade organisatie in Bhopal (India).
* 17 jaar en ouder: afvalbak duo - een afvalbak met 2 gescheiden emmers, voor zowel het restafval, als het plastic verpakkingsafval in kan.

Plastic apart

Elke Nederlandse gemeente moet per 1 januari 2010 het plastic verpakkingsafval gescheiden inzamelen. Voor onze gemeente is de huis-aan-huis inzameling met speciale zakken het meest geschikt. We starten hier per oktober 2009 mee.

Meer informatie

Meer informatie, deelnameformulieren voor de prijsvraag, foto's van de te winnen prijzen en de voorwaarden voor deelname zijn te vinden op www.nieuwegein.nl/afval.