Watersportverbond - KNWV

NK Kiteboard op 3/4 oktober?

vrijdag 25 september 2009

In het weekend van 3/4 oktober staat het Renault Eco2 NK kiteboard 2009 in Scheveningen gepland. Afhankelijk van het weer wordt er een go or no go afgegeven door de organisatie op de donderdag daarvoor.

De finalisten van 2008, Klaas Adema en Johnno Scholte (in de lucht) in actie Het Renault Eco2 NK Kiteboard wordt zoals altijd op afroep georganiseerd. Dit betekent dat er een aantal weekeinden gepland wordt. Tijdens het eerste weekeinde waarop de windverwachting goed is, wordt het evenement vervolgens georganiseerd.

Agenda
Het eerste geplande weekend was 11 en 12 september â toen waren de voorspellingen echter ongunstig. Als het evenement op 3 en 4 oktober weer niet doorgaat, hebben de kiteboarders 17 en 18 oktober en als laatste weekeinde 24 en 25 oktober nog in hun agenda vrijgehouden. Hou Watersportverbond.nl/surfen in de gaten voor het laatste nieuws.

Freestyle
Kiteboarden is een freestyle discipline. Sprongen en manoeuvres van deelnemers worden op moeilijkheidsgraad en uitvoering beoordeeld door een jury. Nederlandse kiteboarders doen het ook internationaal goed.

2008
Afgelopen jaar stonden Klaas Adema en Johnno Scholte in de finale tegenover elkaar. Met een klein verschil moest de jonge Scholte het afleggen tegen Adema, die daarmee Nederlands kampioen werd. Bij de dames wist Jalou Langeree kampioene te worden.

Kijk voor meer informatie op http://www.nkkite.nl/