Gemeente Appingedam

Dag van de Regio 2009 in het teken van Lokaal Verhaal

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2009 zetten bedrijven, instellingen en organisaties hun deuren open. De Dag van de Regio zijn twee dagen van zien en doen, een dag van ontdekken. Want elke deelnemer zet zijn deuren open én biedt u een verrassende activiteit.

Lokaal Verhaal

Het thema van Dag van de Regio 2009 is 'Lokaal verhaal'. Vanuit verschillende invalshoeken vertellen deelnemers hun lokale verhaal. Een paar voorbeelden van deelnemers. Het Gemeentelijk Verzorgingsgesticht in Usquert was in 1878 in gebruik als 'cholera' huis, nu is het een gastenverblijf. In Zijldijk vindt een ouderwets dorsfeest plaats. Museum Wierdenland vertelt het verhaal van de eeuwenoude geschiedenis van het Reitdiepgebied. Bij Museum het Behouden Blik in Uithuizermeeden treft de bezoeker veel verhalen op één plek. Op het borgterrein van de voormalige borg Ewsum in Middelstum vindt een markt met streekproducten plaats met live-muziek en nog veel meer.

Stel zelf uw ontdekkingstocht samen

Kijk op www.dagvanderegio.nl voor een overzicht van alle deelnemers en hun activiteiten. Of kijk in de speciale Dag van de Regio-krant die in de week van 21 september huis-aan-huis is verspreid. U kunt van tevoren uw tocht samenstellen. Of laat u verrassen door de wat de dag u brengt!

Dag van de Regio is een initiatief van Het Hoogeland op de kaart en wordt mede mogelijk gemaakt door LEADER Hoogeland, LEADER Oost-Groningen, Rabobank en Scholma Druk.

Gewijzigd op: 28-09-2009