Nederlandse Kano Bond


29 september 2009

Bereiken is het thema van de Wereld Stoma dag die op zaterdag 3 oktober 2009 wordt gehouden. Onder dit thema zijn wereldwijd tal van activiteiten geschaard die erop gericht zijn meer bekendheid te geven aan het leven met een stoma. De Nederlandse Stomavereniging houdt een actiedag voor jongeren: de Sport- & Swingdag. De Sport- & Swingdag is speciaal gericht op jongeren met een stoma die met andere jongeren in contact willen komen of die (weer) willen gaan sporten.

Internationaal gezien staan er enkele grote evenementen op het programma. Een ervan is de Coloplast Merit Award. Deze prijs is ontwikkeld om wereldwijd organisaties aan te moedigen initiatieven te ontwikkelen die mensen met een stoma (of hun organisaties) ten goede komen. De award is ontwikkeld in samenwerking met de International Ostomy Association en wordt sinds 1991 gehouden. Er zijn drie regionale wedstrijden voor diverse continenten: Europa¸ Amerika en Azië & Stille Zuidzee.
Een ander opzienbarend onderdeel is een International Photographic Competition gesponsord door Hollister. Deze fotowedstrijd richt zich op leven met een stoma. Stomadragers leiden een volwaardig en actief leven als gezinslid¸ collega¸ sportgenoot¸ vader¸ moeder¸ opa¸ oma of bij het vervullen van vrijwilligerswerk. De prijs kent uiteindelijk twintig winnaars uit alle delen van de wereld.

Het doel van de Wereld Stoma Dag is om aandacht te vragen voor de positie van mensen met een stoma¸ hun familie en vrienden. Regionaal vinden allerlei activiteiten plaats zoals educatieve programmas¸ seminars¸ bijeenkomsten¸ films¸ lobbyactiviteiten¸ officiële regeringsproclamaties en brochures. Ga voor meer informatie naar de site van de International Ostomy Association.

Op de site van de Nederlandse Stomavereniging is meer informatie te vinden over de Sport- & Swingdag in sportschool Bodysports in Utrecht¸ aanvang 13.30 uur. Sportschool Bodysports in Utrecht heeft deze dag mede mogelijk gemaakt. Aanmelden kan tot 30 september 2009. Deelname is na aanmelding - gratis.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright