Vlaamse Overheid

voegen van het viaduct in de R0 - buitenring

Vilvoorde: dringende herstelling voegen van het viaduct in de R0 - buitenring

Vlaamse overheid

dinsdag 29 september 2009

Op 3 en 4 oktober 2009 voert het Agentschap Wegen en Verkeer dringende herstellingen uit aan de uitzettingsvoeg van het viaduct van Vilvoorde in de buitenring.
Tijdens de werkzaamheden zullen de rechterrijstrook en de pechstrook richting Groot-Bijgaarden volledig worden afgesloten. Er blijven voor het verkeer slechts 2 rijstroken beschikbaar. De werken starten met de installatie van de signalisatie in de nacht van vrijdag 2 oktober op zaterdag 3 oktober. Zondagavond 4 oktober zal de signalisatie verwijderd worden zodat de ochtendspits geen hinder ondervindt.

In het kader van een routine-inspectie van de uitzettingsvoegen werden een aantal gebreken vastgesteld aan de voegprofielen. In 5 van de 9 voegprofielen zijn kleine scheurtjes vastgesteld in het gedeelte onder het rechtse rijvak. Een dringende herstelling is noodzakelijk om verdere schade te vermijden.

De betreffende voeg doet al 20 jaar dienst zonder enig probleem en zonder grote onderhoudskosten. Gezien de toename van de verkeersintensiteit en verkeersbelasting in de afgelopen 20 jaar, is een dergelijke herstelling niet uitzonderlijk.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht ten gevolge van deze werkzaamheden files op de buitenring, voornamelijk op zaterdagmiddag tussen 12u en 20u en op zondagmiddag tussen 15u en 21u. Het verkeer op lange afstand komende van het oosten van het land zal in Lummen aangeraden worden om naar Gent te rijden via Antwerpen. Het verkeer vanuit het zuiden van het land met bestemming Antwerpen zal aangeraden worden via de binnenring te rijden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Emergo nv.