Gemeente Westervoort

Het is (bijna) kermis in Westervoort!

Van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 oktober is het Westervoortse kermis.
In de Dorpstraat staan diverse kermisattracties, voor jong en oud. Van de Speed tot het reuzenrad en van de Spin tot een rupsbaan. Op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur is in aanwezigheid van wethouders Ciska Wobma en Hans Breunissen de officiële opening, gevolgd door een bezoek van clown Fleur en de competitie jonkheer/jonkvrouw schieten. De gemeente geeft bovendien gratis entreekaartjes weg voorafgaand aan de kermis. De eerste tien koppels, kleinkind met hun opa en of oma, die zich op donderdag 1 oktober om 16.00 uur bij het gemeentehuis melden, winnen de felbegeerde vrijkaarten.

Voor jong en oud
De kermis in Westervoort is ieder jaar een spektakel. Ook dit jaar zijn er veel verschillende kermisexploitanten aangetrokken en staan er uiteenlopende attracties. Een echte trekpleister voor de jeugd is de Speed, maar ook de Spin. Een bijzondere attractie dit jaar is het nummerbord maken. Verder is er een reuzenrad, kunnen de jonge bezoekers in de buggy's of in de draaimolen bijvoorbeeld. De draaimolen is één van de oudste draaimolens in Nederland. Bij de oliebollenkraam zijn heerlijke versnaperingen te koop.

Betaalbaar
De kermis in Westervoort is betaalbaar. Een kaartje voor een kinderattractie kunt u vanaf EUR 0,80 kopen. Voor een ritje in de Spin betaalt u EUR 1,-, het reuzenrad draait voor EUR 1,50 per rit en de Speed kost u EUR 2,-. Dit maakt de kermis voor iedereen leuk èn betaalbaar!

Gratis vrijkaartjes attracties kermis
De komst van de kermis leeft nu al in Westervoort. Om de kermissfeer vast te vergroten geeft de gemeente Westervoort vrijkaartjes weg; de eerste tien koppels, kleinkind met hun opa en of oma, die zich melden op donderdag 1 oktober om 16.00 uur bij het gemeentehuis (receptie) winnen die felbegeerde vrijkaartjes. De actie benadrukt nogmaals dat de kermis in Westervoort voor jong.... en oud is! Wethouder Piet van Egmond overhandigt de vrijkaartjes persoonlijk aan de winnaars.

Opening
Op zaterdag 3 oktober is de officiële opening (bij het reuzenrad) om 14.00 uur. Na het officiële gedeelte maakt clown Fleur haar entree. Zij maakt de mooiste ballonfiguren en deelt deze uit aan de kinderen.

Wedstrijd jonkheer/jonkvrouw schieten
De jeugd vanaf 12 jaar kan op zaterdag 3 oktober vanaf 15.00 uur `jonkheer/jonkvrouw' komen schieten bij de schiettent in de Dorpstraat. Vorig jaar was de competitie prinsen/prinsessen schieten zo succesvol dat dit jaar is gekozen voor een zelfde activiteit. De winnaar krijgt voor zijn of haar inspanningen een prijs uit handen van wethouders Hans Breunissen en Ciska Wobma.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl