Gemeente Alkmaar


Gratis met de bus en kans op één minuut gratis winkelen*

Alkmaar, 29 september 2009

---

Op zaterdag(en) tot 18.30 uur gratis met de bus. Vanaf 3 oktober 2009 is dit in Alkmaar werkelijkheid. En om deze actie onder de aandacht te brengen biedt wethouder Nico Alsemgeest op zaterdag 3 oktober de 1000ste buspassagier één minuut gratis winkelen* bij de HEMA aan.

Gratis met de bus
Om de bereikbaarheid van het centrum te vergroten start de gemeente met een proef. Vanaf 3 oktober 2009 tot en met 25 september 2010 kan iedereen in Alkmaar op zaterdag tot 18.30 uur gratis met de bus. Maar ook de bezoekers van Alkmaar kunnen gebruik maken van het gratis busvervoer. Zij kunnen hun auto veilig en gratis parkeren op één van de P+R terreinen die Alkmaar rijk is. Deze terreinen liggen in Oudorp (Keesomstraat) en de Bergermeer (Robonsbosweg). Na een jaar wordt bekeken of de proef met het gratis busvervoer een vervolg krijgt. U kunt nu eenvoudig zonder kaartje in- en uitstappen waar u wilt. Gratis OV geldt voor alle bussen binnen de bebouwde kom van Alkmaar. Over het algemeen rijden de bussen viermaal per uur naar het centrum.

Nico Alsemgeest, wethouder Verkeer en Vervoer: "gratis busvervoer op zaterdag is een belangrijke stap om de duurzame bereikbaarheid van de historische binnenstad te bevorderen. Ook al is er voldoende parkeergelegenheid in de garages rond het historische centrum, voor een dagje winkelen is het gunstiger om gebruik te maken van openbaar vervoer of van gratis P+R terreinen. Deze terreinen zijn in Oudorp (Keesomstraat) en in de Bergermeer (Robonsbosweg). Het busvervoer vanaf deze terreinen naar het centrum is tijdens de proef op zaterdag tot 18.30 uur gratis, na 18.30 uur geldt een voordeeltarief. Kom zaterdag met de bus naar de Kanaalkade en maak kans op één minuut gratis winkelen!*"


* Klik hier voor de voorwaarden

Laatste wijziging: 29 september 2009