Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kom naar de wielerronde van Pendrecht!

Op zaterdag 3 oktober wordt in Pendrecht de wielerronde gehouden.

Affiche Wielerronde Pendrecht Zaterdag 3 oktober wordt een oude traditie in ere hersteld. Huib van Dieijen, deelraadslid en in september held van de campagne Pendrecht is goed bezig! organiseert op die dag, samen met Vitaal Pendrecht en Stichting Wielerpromotie Rotterdam, de wielerronde van Pendrecht.

Het wordt een volle en gezellige zaterdag, met tal van activiteiten en optredens voor alle leeftijden!

De dag begint relaxt met een 14,5 kilometer lange fietstocht langs bijzondere plekjes die allemaal wat met Pendrecht te maken hebben. Meedoen? Om 9.00 uur vertrekt de toertocht vanaf de Herkingenstraat.

Dikke Banden Race

Bij de start/finish op de Slinge, nabij Plein 1953, ligt het hart van het evenement. De dag begint met een hardloopwedstrijd, daarna is het voor kinderen tijd voor de Dikke Banden Races, waarbij alles is net zo is als bij een echte profwedstrijd. En of je nu gewonnen hebt of niet: iedere deelnemer maakt kans op de hoofdprijs: een gloednieuwe fiets!

Later op de dag volgen nog de scootmobielwedstrijden en een bewoners- en prominentenrace. Als de winnaars zijn gehuldigd, staan de Eliterenners op het programma, zij strijden 80 kilometer lang voor een podiumplek.

Tussen al het wielergeweld door, zorgen de KTM-motoren voor spetterende demonstraties. Verder staan er vele attracties, is er een gezellig terras en staat er een braderie langs de Slinge.

Tijdens de ronde is ook volop muziek te horen. Er loopt een dweilband rond en er staat een podium met DJ. Ook plaatselijke bands en groepen (Bounce!) treden op. En wie kan beter de dag afsluiten dan Pendrechts eigen Idols-queen Nathalie Makoma? Dat wordt swingen in Pendrecht!

Kijk voor meer informatie op www.wp-rotterdam.nl/pendrecht en www.pendrechtisgoedbezig.nl.

Tijdens dit evenement zijn diverse maatregelen ingesteld voor het verkeer. De Slinge is van 8.00 tot 17.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Van 10.30 tot 17.00 uur is ook de rest van het parcours: - Zuiderparkweg- Oldegaarde- Kerwervesingel- afgesloten voor het verkeer. De informatiebrief die hierover huis-aan-huis in de buurt is verspreid kunt u hier downloaden