Gemeente Hilversum

Zaterdag 3 oktober stationsfestival

publicatiedatum: woensdag 30 september 2009
Het Stationsplein, het Oosterspoorplein én de stationshal vormen samen een unieke locatie voor mooie muziek, straattheater, circusacts en activiteiten voor kinderen. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er tal van optredens van o.a. Frank Groothof, Dirk Scheele, Giovanca, Zabumba en Duo Stics.
Ook zijn er straatacts en prachtige `living statues' te zien en is er een fototentoonstelling ingericht over de geschiedenis van station Hilversum. Bijzonder wordt ook het concert van het grote NS huisorkest met maar liefst zestig muzikanten waaronder houtblazers, koperblazers en een percussiegroep.

Tussen 2006 en 2009 werkten gemeente Hilversum, ProRail en NS samen aan het project waarmee de capaciteit van het station groter werd door de aanleg van twee extra perrons. Hierdoor kunnen intercitytreinen er weer stoppen en is Hilversum beter bereikbaar geworden. Met de aanleg van een tunnel onder het station kwam een einde aan de lange wachttijden voor de `grote spoorbomen' en werden twee Hilversumse wijken weer verbonden. Met de herinrichting van het Oosterspoorplein en het Stationsplein krijgt het hele stationsgebied een nieuwe entree.

ProRail, NS en de gemeente Hilversum nodigen iedereen van harte uit voor dit feestelijke spektakel. De toegang is gratis. Het programmaboekje is verkrijgbaar op het station en op het gemeentehuis.