Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Gemeentedag Amsterdam

---

Gemeentedag Amsterdam


1 oktober 2009

Op zaterdag 3 oktober 2009 vindt de 17e Gemeentedag voor 55-plussers plaats in het Stadhuis/Muziektheater van Amsterdam. Van 11.00 tot
16.00 is er van alles te beleven op deze feestelijke dag!

Ruim 100 Amsterdamse instellingen en organisaties, variërend van zorg, vrijwilligers, migranten tot cultuur en politiek, presenteren zich op de Gemeentedag. Er zijn gemeentelijke diensten, maar ook seniorenorganisaties, musea en andere culturele instellingen, soms met leuke aanbiedingen en interessante kortingen.

Sport en Cultuur
De Gemeentedag wordt traditiegetrouw omlijst met een afwisselend cultureel programma en wervelende shows. Daarbij klinkt muziek uit alle windstreken, maar natuurlijk ook uit Nederland. Voor sportievelingen zijn er sportdemonstraties en is er `Bewegen voor Ouderen', schaken en sjoelen. Verder zijn er boeiende lezingen over uiteenlopende onderwerpen, terwijl in de Filmzaal schitterende films draaien over het Amsterdam van weleer.

Rondleiding
Bezoek de vergaderkamer van burgemeester en wethouders of neem een kijkje in de unieke trouwzalen van het stadhuis. Maak gratis een gezellige rondvaart, waarbij een Amsterdams gemeenteraadslid als gids fungeert.