ProRail

Persbericht


01-10-2009

Feestelijke opening station Hilversum zaterdag 3 oktober

Optredens van Frank Groothof, Giovanca en Dirk Scheele! Zaterdagmiddag 3 oktober is het groot feest op en rond station Hilversum. Ter ere van de opening van het vernieuwde station treedt een keur van artiesten op. Het Stationsplein, Oosterspoorplein en de stationshal vormen het decor voor muziek, straattheater, circusacts en diverse activiteiten voor kinderen.

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er optredens van onder andere Frank Groothof, bekend van Sesamstraat, Dirk Scheele en Giovanca, winnaar van de Serious Talent Award van 3FM.
Een bijzonder concert wordt verzorgd door het NS Harmonieorkest; een groep van 60 muzikanten waaronder houtblazers, koperblazers en percussiespelers. Voor de liefhebbers is er een fototentoonstelling over de geschiedenis van station Hilversum in de stationshal.

De afgelopen drie jaar hebben ProRail, gemeente Hilversum en NS gezamenlijk gewerkt aan de vernieuwing van het stationsgebied. Onder verantwoordelijkheid van ProRail is een voetgangerstunnel met roltrappen en liften ontworpen en gebouwd, plus een extra perron met sporen om de terugkeer van de intercity naar Hilversum mogelijk te maken. Op 10 december 2007 was het zover en stopte de eerste intercity op het station. Een gedenkwaardig moment waarna het aantal reizigers direct sterk is gestegen.
De pleinen hebben een metamorfose ondergaan en zijn door hun openheid sociaal veiliger geworden. Ook met het sluiten van de overweg Larenseweg en de ingebruikname van de voetgangerstunnel in 2007, is het stationsgebied een stuk veiliger geworden zowel voor Hilversummers als voor het treinverkeer. Er kwam een eind aan de lange wachttijden voor de âgrote spoorbomenâ en twee Hilversumse wijken werden weer met elkaar verbonden.
Alles bij elkaar heeft Hilversum een modern station gekregen met bijbehorende voorzieningen voor reizigers en bezoekers.

ProRail, NS en de gemeente Hilversum nodigen iedereen van harte uit voor dit openingsspektakel. De toegang is gratis. Het programmaboekje is verkrijgbaar op het station en het gemeentehuis. De informatie is ook te vinden op internet:
www.hilversum.nl/pdf/programmaboekjestationsfestival.pdf

Â

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.feestelijkeopeningstationhilve rsum&category=Regionaal]