Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Nieuwe editie Club 3VOOR12 Den Haag op 3 oktober

Goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws: op zaterdag 3 oktober is er weer een nieuwe editie van Club 3VOOR12 Den Haag. Het slechte nieuws: het is meteen de laatste van het jaar. Daarom hebben we een extra mooi programma samengesteld, met optredens van The Polar Exploration Ship, Want Want, New Killer Stars en Johnny's Landing.

The Polar Exploration Ship
De afsluiter van de aankomende editie van Club 3VOOR12 Den Haag is de Haagse alternatieve rockformatie The Polar Exploration Ship. Dit jaar kwam eindelijk debuut-cd 'The White Hour' uit, maar dat was het wachten meer dan waard. De recensies waren dan ook zeer lovend. 'Een krachtig debuutalbum met een harde en een zachte kant' (LiveXS), 'Een zeer sterk debuutalbum' (Nu.nl), 'Met deze debuutplaat gooit The Polar Exploration Ship wel zeer hoge ogen...een grote aanwinst in de eredivisie van de Nederlandse popmuziek' en 'Een plaat van internationale allure' (3VOOR12) zijn slechts een paar voorbeelden. The Polar sleept je mee met hun psychedelische nummers met lang uitgesponnen instrumentale stukken. Een band om niet te missen!

Want Want
De uit Zwolle komende powerpop band Want Want balanceert tussen pretentieloze joligheid en bittere klaagzang. Je kunt ze ook wel het Nederlandstalige alternatief voor bands als Weezer en Fountains of Wayne noemen. De liedjes van Want Want gaan over liefde, pijn, hoop, baardgroei en verschillende boerderijdieren. Want Want bewijst dat Nederlandstalige liedjes ook heel leuk en fris en pakkend en in je gezicht kunnen zijn.

New Killer Stars
Ook deze editie van Club 3VOOR12 Den Haag is er weer een uitwisseling met Friesland. Dit keer reist de band New Killer Stars af van Leeuwarden naar Den Haag. Deze grunge/rockband heeft een indrukwekkende staat van dienst. Voorprogramma van Dinosaur Jr. en Kula Shaker, optredens op EuroSonic en De Affaire, Hollandse Nieuwe op 3VOOR12 en tours door Amerika, Duitsland, Denemarken en België. Tijdens hun tour door Amerika werden ze zelfs aangekondigd als 'The Dutch Nirvana'. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan hun debuutalbum, geproduceerd door Mark Robertson (Th' Legendary Shack*Shakers), waarvan ze op Club 3VOOR12 Den Haag ongetwijfeld veel materiaal van zullen spelen.

Johnny's Landing
In samenwerking met de Haagse PopWeek presenteert Club 3VOOR12 Den Haag de band Johnny's Landing. Bestaan die nog? Jazeker! Zangeres/gitariste Dominique van Dijkhuizen is terug na een aantal maanden in Londen te hebben doorgebracht en de band is weer helemaal speelklaar. En met nieuw materiaal! De band maakte sinds 2007 een flitsende start met optredens in de HMH, Paard van Troje, Paradiso, Ekko en Speakers, op festivals als Crossing Border en The Music In My Head en als voorprogramma van acts als Razorlight, Patrick Watson en The Tellers. Een indrukwekkend CV, en we zijn dan ook blij dat de band eindelijk weer van zich laat horen.

Tijdschema Club 3VOOR12 Den Haag:
20.00 uur Johnny's Landing
21.00 uur New Killer Stars
22.10 uur Want Want
23.20 uur The Polar Exploration Ship

Club 3VOOR12 Den Haag vindt plaats op zaterdag 3 oktober vanaf 19.30 uur in het Paardcafé (Prinsegracht 10 te Den Haag). De entree is gratis.

Website 3VOOR12 Den Haag: http://www.3voor12denhaag.nl MySpace Johnny's Landing: http://www.myspace.com/johnnyslanding MySpace New Killer Stars: http://www.myspace.com/newkillerstars MySpace Want Want: http://www.myspace.com/wantwantliedjes MySpace The Polar Exploration Ship: http://www.myspace.com/thepolarexplorationship


---


---



Ingezonden persbericht