Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Nunspeet/Elburg - Fietskijkdag politie                    |

Voor de inwoners van de gemeente Nunspeet en Elburg die in de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, is er op zaterdag 3 oktober 2009 weer een fietskijkdag.


De kijkdag is bedoeld voor inwoners die in de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt. In totaal zijn er in beide plaatsen zo'n 150 fietsen waarvan de politie niet de rechtmatige eigenaar heft kunnen achterhalen. Vaak komt dit omdat de gedupeerde bij e aangifte onvoldoende gegevens weet over zijn/haar fiets. Soms is de fiets gestolen en heeft de dief wijzigingen aan de fiets aangebracht waardoor er ook geen match ontstaat om e fiets bij de eigenaar terug te brengen.


Kijken

In Nunspeet kunnen gedupeerden van 09.00 - 10.00 uur op de gemeentewerf aan de Hullerweg 121 kijken of hun fiets tussen de gevonden fietsen uit de gemeente Nunspeet staat. Alle gevonden fietsen uit Nunspeet, maar ook uit Elspeet, Vierhouten en Hulshorst worden op de gemeentewerf opgeslagen. Er staan zo'n 100 exemplaren.


In Elburg is dit moment gepland tussen 10.00 en 11.00 uur bij het politiebureau aan de Gerichtenweg 3. Hier zijn zo'n 50 fietsen waarvan de politie de eigenaar niet kan achterhalen.


Als de eigenaar zijn gestolen tweewieler ontdekt zal deze worden teruggegeven.


Kopen

Vervolgens kan er deze zaterdag in Nunspeet vanaf 10.30 - 11.30 uur door gedupeerden, van wie de fiets niet is teruggevonden, een fiets worden gekocht. In Elburg kan dit tussen 11.00 en 12.00 uur.


Deze verkoop is alleen bestemd voor gedupeerden met een bewijs van aangifte.


Einde bericht


-----------------------





---- --