Socialistische Partij Rotterdam

Nu komt het er op aan: 65 blijft 65

02-10-2009 * De komende week komt het erop aan. Woensdag is het overleg tussen werknemers en werkgevers over de AOW mislukt. 68 Procent van de Nederlanders vindt net als de SP: 65 moet 65 blijven. De SP heeft al ruim 100.000 handtekeningen opgehaald tegen de verhoging van de AOW-leeftijd, waarvan ruim 5.000 in Rotterdam. Als het aan ons ligt, krijgt het kabinet geen kans haar zin door te zetten. Wij gaan onze acties opvoeren en samen met de vakbonden zorgen voor een hete herfst voor dit kabinet: we zullen niet laten gebeuren dat de rekening van de economische crisis bij gewone mensen wordt neergelegd.

1De komende week zal duidelijk worden wat het kabinet nu gaat doen. De komende week moet daarom juist ook duidelijk gemaakt worden hoe groot het verzet is tegen de plannen om de AOW af te breken.

Daarom doen we een dringend beroep op Rotterdamse SP-leden en -sympathisanten: help mee met de acties die deze week in Rotterdam plaatsvinden voor '65 blijft 65'. Geef je op door te e-mailen naar klevie@sp.nl2. Wij zorgen dan dat je aangemeld wordt en eventueel meer informatie krijgt.

Dit gaan we doen:


---
Morgen op de markten:

Zaterdag staan we van 11 tot 14 uur op de markt op het Grote Visserijplein in West, en van 12 tot 15 uur op de Centrummarkt op de Binnenrotte. We halen handtekeningen op tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

Deze week bij de stations:

Dinsdagochtend en woensdagochtend van 7 tot 9 uur, en dinsdagmiddag van 16 tot 18 uur, staan we bij Rotterdam Centraal Station. Om kranten uit te delen en mensen te informeren over de laatste ontwikkelingen.

Woensdag 7 oktober: 65-minuten-acties

Op woensdag 7 oktober organiseert de FNV 65-minuten-acties: werknemers onderbreken 65 minuten hun werk om duidelijk te maken dat zij de plannen niet zien zitten. In Rotterdam zijn er onder andere acties bij ECT op de Waalhaven en de Maasvlakte van 11.55 tot 13.00, en bij Shell Pernis van 13.25 tot 14.30 uur.

Rotterdamse SP'ers zijn in ieder geval bij de acties op de Waalhaven en Pernis aanwezig om de werknemers te steunen. Daarnaast zullen meerdere Tweede-Kamerleden van de SP aanwezig zijn. Wees erbij: wij zorgen voor vervoer, om 11.00 vanaf de Teilingerstraat 21-A.

Andere acties op 7 oktober

Leden van de Abvakabo gaan woensdagochtend langs ROC's, om juist ook jongeren te mobiliseren voor de acties. Jongeren worden immers het zwaarst getroffen door de plannen: zij zullen twee jaar langer door moeten werken en lopen daardoor 23.000 euro AOW mis. Verzamelen om 9.00 in het FNV-kantoor op de Pegasusweg.

Op 7 oktober zijn er tal van andere acties op verschillende plekken in het land; voor ambtenaren uit de regio is er bijvoorbeeld een grote actie op het Plein in Den Haag. Via www.fnv.nl3 vind je de laatste informatie.


---
Geef je snel op2 en doe mee: zaterdag op de markt, dinsdag en woensdag bij de stations, en vooral woensdag 7 oktober bij de ECT, de Shell en op andere plekken. We kunnen je hulp erg goed gebruiken.