Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 02-10-2008

SBS 6 SHOWNIEUWS MAAKT GENOMINEERDEN GOUDEN TELEVIZIER-RING BEKEND

SBS Shownieuws maakt op zaterdag 3 oktober exclusief de drie genomineerde tv-programma's voor de Gouden Televizier-Ring 2009 bekend. De uitzending start zaterdagavond om 23.00 uur op SBS 6.

Tijdens het programma worden ook de genomineerden voor de twee Zilveren Televizier-Sterren bekend gemaakt. Drie televisiepresentatrices en drie televisiepresentatoren strijden om deze twee prijzen. Tot slot zal in het programma duidelijk worden welke drie jeugdprogramma's zijn genomineerd voor de Gouden Stuiver en welke drie talentvolle presentatoren een gooi doen naar de Televizier Talent Award.

Gedurende de maand september kon het publiek stemmen op de vijf televisieprijzen. In totaal kwamen er bijna 450.000 stemmen binnen, een kleine 300.000 meer dan vorig jaar. Hiermee heeft het publiek te kennen gegeven dat de Gouden Televizier-Ring de belangrijkste televisieprijs van Nederland is.

De winnaar van de Gouden Televizier-Ring en de winnaars van vier andere televisieprijzen worden op 23 oktober bekend gemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het grootste gala van Nederland rechtstreeks uit op Nederland 1.