Ingezonden persbericht


In de eerste aflevering van 4 Art geeft Valentijn Byvanck je een persoonlijke rondleiding door de tentoonstelling van Meschac Gaba in Museum De Paviljoens - www.avro.nl

Nieuwsbrief oktober 2009

De vierde editie van het Landelijk Overleg Kunst in Opdracht (LOKO/09) geeft op 13 oktober in één van de middagworkshops in Museum De Paviljoens meer inzicht in Eén kubieke meter stilte / One cubic meter of silence (2009) van Sarah van Sonsbeeck en het Trail House (2009) van Anne Holtrop, twee werken op SITE2F7 uit de huidige tentoonstelling Unknown Territory van het museum. Een boeiende dag voor kunstenaars, architecten, opdrachtgevers en ontwerpers.

Zaterdag 3 oktober 2009

Valentijn Byvanck in KunstUur van de Avro over Meschac Gaba 17.00 uur

Kijk zaterdag 3 oktober om 17.00 uur naar KunstUur van de Avro naar kunstcriticus Valentijn Byvanck die in Museum De Paviljoens over het werk van Meschac Gaba vertelt. In de eerste uitzending van 4 Art neemt Byvanck je mee door de solotentoonstelling MESCHAC GABA: Museum of Contemporary African Art & More die in september 2009 doorgereisd is naar Kunsthalle Fridericianum in Kassel.

Zondag 4 oktober 2009

Laatste dagtocht Land Art van 2009

Zondag 4 oktober vertrekt de laatste dagtocht Land Art van deze herfst naar werk van o.a. Marinus Boezem en Daniel Libeskind. Boek nu al plaatsen voor de unieke reis in het voorjaar van 2010 in de maanden mei en juni! Neem contact op met het museum via communicatie@depaviljoens.nl, 036-5450400 of boek meteen online op www.depaviljoens.nl

Dinsdag 6 oktober

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr in Museum De Paviljoens 20.00 uur

Literair genootschap eindig laagland en Aldichter halen 6 oktober de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr naar Museum De Paviljoens. Luister naar zijn verhaal en naar zijn gedichten op deze intieme avond. Kaarten zijn nu al voor ¤ 10,- te koop bij Selexyz in Almere Stad en Plantage, Books & More in Almere Haven of op 6 oktober aan de zaal in Museum De Paviljoens.

Dinsdag 13 oktober

LOKO/09: Solide grond. Draagvlak voor kunst in de openbare ruimte in Schouwburg Almere in het gebouw van architect Sejima (SANAA)

LOKO/09 is een veelzijdig dagprogramma van Stichting Kunst in de Openbare Ruimte met inspirerende lezingen van (internationale) keynote speakers Martina Reuter en Wolgang Zinggl van Wochenklausur uit Wenen en spatial consultant Markus Miessen. Er zijn projectpresentaties en casestudies over het Draaiende Huis (2008) in Tilburg van John Körmeling en over het Land Art project Exposure van kunstenaar Antony Gormley en presentaties en lezingen van o.a. kunstenaar Saskia Janssen. Workshops worden georganiseerd over de mogelijkheden van het tussengebied SITE2F7 en er is een gesproken column van kunstenaar Gabriel Lester
. Aanmelden voor deze dag kan via een e-mail

. LOKO/09 kost ¤ 95,- per persoon (¤ 25,- voor studenten) en duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Het volledige programma is te vinden op www.depaviljoens.nl

Donderdag 22 oktober

Expertmeeting Onbegrensd Verzamelen

Museum De Paviljoens is één van de deelnemers aan het project Onbegrensd Verzamelen, een besloten expertmeeting die op 22 oktober 2009 in Nijmegen plaatsvindt. Aansluitend vindt het openbare debat De Vooringenomen Blik plaats over de westerse blik op niet-westerse kunst (www.tumult-debat.nl). Onbegrensd Verzamelen ontwikkelt een uitgebreid programma om een discussie op gang te brengen tussen kunstmusea, volkenkundige musea en cultuurhistorische musea over het onderzoeken, verzamelen en presenteren van 'niet-westerse' kunst. Het Centraal Museum organiseert de bijeenkomst in samenwerking met het Afrika Museum, Museum De Paviljoens, Instituut Collectie Nederland, Stedelijk Museum Amsterdam, Stedelijk Museum De Lakenhal, Tropenmuseum en Van Abbemuseum. De Mondriaan Stichting ondersteunt dit project. In 2010 volgt een publicatie rondom Onbegrensd Verzamelen.

Dinsdag 27 oktober

Cursus 2xKunstgeschiedenis voor Vrienden van De Paviljoens 20.00 uur

Merlijn Schoonenboom vertelt over zijn boek Alledaagse Kunst (2008). Word Vriend van De Paviljoens en luister naar zijn lezing.

Foto: Eén kubieke meter stilte / One cubic meter of silence (2009), Sarah van Sonsbeeck. Gert Jan van Rooij

Meer weten?

www.depaviljoens.nl