Ingezonden persbericht

Dit najaar twee orthomoleculaire workshops

Gendringen - 22 juli 2009. Onder auspiciën van het Ortho Institute worden op zaterdag 3 oktober en zondag 22 november twee orthomoleculaire workshops georganiseerd. Thema's van de workshops zijn 'Diabetes, hart- en vaatziekten' en 'Gewrichten, ontstekingen en immuunsysteem'.

De docenten van de workshops in het najaar zijn drs. Anna Kruyswijk (arts), dr. Gert Schuitemaker (apotheker en doctor in de geneeskunde) en drs. Bert Verhage (internist).
De orthomoleculaire workshops vinden plaats in Groot Kievitsdal te Baarn.

De workshop van 3 oktober heeft als thema 'Diabetes, hart- en vaatziekten'. Aan deze groep ziekten, die de laatste jaren in de Westerse wereld een epidemisch karakter heeft gekregen, zitten vele facetten. Aan de orde komen klinische observatie van de aandoeningen, risicofactoren en hoe deze te beïnvloeden, (epi)genetische aspecten en de effecten van voeding en voedingssupplementen.

De workshop van 22 november heeft als thema 'Gewrichten, ontstekingen en immuunsysteem'. Gewrichtsziekten worden veelal medicamenteus behandeld. Welke plaats er is voor voedingssupplementen, wordt tijdens deze workshop besproken. Bovendien wordt ruimschoots aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van ontstekingen en het immuunsysteem in relatie tot deze en aanverwante ziekten zoals fibromyalgie.

De orthomoleculaire workshops zijn ontwikkeld voor een ieder die professioneel adviseert op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan de hand van de laatste stand der wetenschap worden praktische richtlijnen gegeven.



Ingezonden persbericht