Ingezonden persbericht


juli 2009

PERSBERICHT
Open Ateliers De Pijp 2009

In het weekeinde van 3 en 4 oktober worden in Amsterdam de Open Ateliers De Pijp gehouden. In totaal 70 beeldend kunstenaars en 25 creatieve en ambachtelijke ondernemers laten die dagen in hun atelier of werkplaats hun werk zien en beantwoorden graag alle vragen. De Centrale Expositie vindt plaats in Cultuurhuis Diamantslijperij in de Tolstraat. De toegang is gratis.

Doel

Tijdens de Open Ateliers De Pijp kan kunst op een laagdrempelige manier worden bekeken op de plek waar deze wordt gemaakt. De exposanten vinden het leuk om bezoekers te ontvangen, omdat kunst en publiek op deze manier het dichtst bij elkaar komen. Het is ook mogelijk om direct bij de deelnemers een kunstwerk aan te schaffen.

Verscheidenheid

Het aanbod is zeer divers: van traditioneel tot hypermodern, van schilderijen tot beeldhouwkunst, van sieraden tot fotografie en van houtbewerking tot mode.

Hoe werkt het?

Bezoekers kunnen hun koers uitzetten op de Centrale Expositie, waar van iedere deelnemer aan de Open Ateliers De Pijp één werk te zien is. De exposanten zijn vervolgens goed te vinden via de gratis plattegrond/catalogus. Bij alle geopende ateliers en studio's hangt een gemakkelijk te herkennen felroze vlag.

Culturele instellingen

Een tiental culturele instellingen, waaronder het Ostadetheater, de Kunstwerkplaats en het Rijksmuseum, zal tijdens de Open Ateliers De Pijp met een eigen programma komen. Nadere informatie hierover verschijnt in de Kunstkrant (als onderdeel van De Pijp Krant), die voor aanvang van en tijdens het Open Atelierweekeind op vele plaatsen in de stad verkrijgbaar is.

Wat is er zo leuk aan De Pijp?

De Open Ateliers De Pijp onderscheidt zich van andere atelierroutes doordat naast kunstenaars ook ambachtelijke en creatieve ondernemers meedoen. Dit sluit aan bij het karakter van De Pijp waar van oudsher veel ambachtelijke bedrijfjes zijn gevestigd. In deze compacte buurt kan de bezoeker zijn kunsthonger stillen. Ook kan het publiek desgewenst iets eten en drinken tussendoor, want De Pijp heeft ook een hoge dichtheid aan restaurants en café's.

Open Ateliers De Pijp: 3 en 4 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Centrale Expositie: 2 grote zalen in Cultuurhuis Diamantslijperij in de Tolstraat. Informatie: www.openateliersdepijp.nl.

E I N D E P E R S B E R I C H T




Ingezonden persbericht