Ingezonden persbericht


Stichting Jacques van Mourik klaar voor zesde kunstweekend Rondleidingen, en workshops op bijzondere locatie

Museum Jacques van Mourik biedt deelnemers aan het KunstWeekend - dat de gelijknamige stichting voor de zesde maal organiseert - informatie over ruim 35 kunstenaars en instellingen die meedoen. Op 3 en 4 oktober is iedereen welkom in het Mookse gemeentehuis van 11 tot 17 uur.

Behoud en beheer
In "De achterkant van het doek" biedt Stichting Jacques van Mourik aan de hand van de eigen collectie een kennismaking met de wereld van conserveren en restaureren van kunst. Bezoekers kunnen de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken, maar voor vragen zijn ook mensen van de Stichting aanwezig.

Beide dagen is er om 14 uur een rondleiding door de expositie: over werk van de stichting, de passie van het verzamelen en het belang van verantwoord omgaan met kunst. Voor iedereen ligt er een folder klaar met tips voor thuis.


Deelname rondleiding: E 3,50 p.p. incl. koffie, duur ca. 1,5 uur; reserveren is nodig en kan via stichtingvanmourik@planet.nl

Historische grond
Stichting Jacques van Mourik toont niet alleen werk van de Plasmolense kunstenaarskolonie, maar laat u ook met hun leefwereld kennismaken. Beide dagen tussen 11 en 15 uur verzorgen twee kunstenaars een workshop in of bij het Van Mourik Huis, Schildersweg 3 Plasmolen:
- Elze van den Berg geeft een workshop boetseren, met deelnemers maakt ze een reliëf, waarbij de idyllische omgeving zeker een rol zal spelen
- Arno Beijk verzorgt een workshop tekenen, en ook daarin zal de omgeving waarin de eerste Plasmolense kunstenaars werkten, doorklinken Wie deze inspirerende omgeving wil ervaren, moet niet aarzelen en een plek reserveren. De kosten voor deze ca. 4 uur durende workshops, incl. het materiaal, bedragen slechts 10 euro p.p.. (U dient zelf te zorgen voor een lunchpakketje; koffie en thee zijn voorhanden.) Bij aanmelding van minimaal 5 deelnemers gaat een workshop door. Aanmelden kan bij Elze van den Berg: 024-6962130.

Noot voor redacties

(