Profvoetballer stuurt gereedschap naar Sierra Leone


TILBURG, 20090930 -- Met dank aan Ibrahim Kargbo, profvoetballer bij Willem II, vertrekt 5 oktober een container vol gereedschap naar Sierra Leone. Kargbo, afkomstig uit Sierra Leone, ontving vorig jaar de Merit 2008 Award van spelersvakbond FIFPro. Een deel van het prijzengeld verbonden aan deze award besteedt hij, in samenwerking met Stichting Gered Gereedschap en hulporganisatie CARE, aan de verzending van gereedschappen naar Sierra Leone. Op 5 oktober sluit Kargbo samen met zijn collega spelers de container met gereedschap. Om dit te vieren ontvangt Kargbo 3 oktober, voorafgaand aan de thuiswedstrijd Willem II - N.E.C. een `Vliegende Bahco Trofee' van Stichting Gered Gereedschap.

Gereedschap voor Onderwijs in Sierra Leone

Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gebruikte gereedschappen inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingslanden. De stichting is blij met de ondersteuning van Ibrahim Kargbo. Directeur Marleen van Duijnhoven: `Dankzij de donatie van Ibrahim Kargbo kunnen wij zes technische scholen in Sierra Leone van gereedschap voorzien. Dat Ibrahim zelf afkomstig is uit Sierra Leone en zich als profvoetballer inzet voor onderwijs en ontwikkeling in zijn geboorteland maakt deze donatie voor ons extra bijzonder.' De container van Gered Gereedschap bevat 20.000 stuks gereedschap en naaimachines voor zes trainingsprojecten in Sierra Leone waaronder een leerwerkplaats in Pademba Road Prison, een project dat Kargbo zelf bij Gered Gereedschap heeft ingediend.

Voetballen en Vliegende Bahco's

Aan alle supporters van Willem II wordt gevraagd om voetballen te doneren voor de scholen in Sierra Leone. Dit als extraatje op het gereedschap dat de scholen ontvangen. Na de training op 5 oktober sluit Kargbo samen met een deel van de selectie van Willem II de container af en vertrekt deze naar Sierra Leone. De `Vliegende Bahco Trofee' die Kargbo op 3 oktober voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Willem II - N.E.C. ontvangt, is een trofee die Stichting Gered Gereedschap uitreikt aan personen en organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan het versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Ook de organisaties FIFPro en CARE ontvangen deze trofee.





Ingezonden persbericht