Protestantse Kerk in Nederland


Drewermann-symposium

za 3 oktober 2009
De Studiekring Drewermann Nederland organiseert op 3 oktober een symposium met het thema: Heel de mens, het brein en de ziel.

Dr. Pieter Medendorp (1969), universitair hoofddocent Cognitieve Psychologie en onderzoeker aan het Donders Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen, zal een lezing houden over: De hersenen, kijken in het cognitieve brein. Zijn onderzoeksinteresse gaat uit naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Dr. Eugen Drewermann (1940), bekend Duits theoloog en psychotherapeut, zal spreken over: De menselijke ziel, persoon, bewustzijn en onsterfelijkheid. Hij gaat het gesprek met de wetenschap niet uit de weg, zoals ook blijkt uit zijn boek Atem des Lebens. Die moderne Neurologie und die Frage nach Gott. Tijdens het symposium wordt door uitgeverij Kok te Kampen een vertaald boek van Drewermann gepresenteerd: Taal voor de ziel. Jezus' bevrijdende verhalen.

Tijd en plaats: zaterdag 3 oktober 2009, van 10.45-16.30 uur, Marnix College, Prins Bernhardlaan 30 te Ede. Informatie en aanmelding: www.studiekringdrewermann.nl of tel. (026) 472 27 19 (Aart de Groot, secretaris SDN).