Ingezonden persbericht


stichting KASBOEKcollectief

KASBOEK: volg, geniet en bied!
Schiedam- Wat is een kunstwerk waard nadat je de ontwikkelingen hebt kunnen volgen 24 uur per dag en 7 dagen in de week? Deze vraag wordt beantwoord op de veiling van dit unieke kunstwerk die op 3 oktober gehouden wordt in het Stedelijk Museum Schiedam. Chris Vellinga (Venduehuis) leidt de veiling. Tot die tijd laten de drie kunstenaars van het KASBOEKcollectief zich bij het maken van dit unieke kunstwerk live volgen via de webcam op www.kasboek.org.
Naast het volgen op de webcam is het werk ook te bewonderen op de KASBOEK III tentoonstelling, die gehouden wordt op de hoogstraat in Schiedam. Zichtbaar is een tentoonstelling waarin centraal een blok lood staat van ruim 120 kilo. Dat blok wordt bewerkt tot een sculptuur. De tentoonstelling heeft een voyeuristisch karakter met een duidelijke vraag: wie bepaalt de waarde van dit unieke kunstwerk. En ruimer genomen, wie bepaalt de waarde van kunst. Het KASBOEKcollectief bestaat uit Cathalijne Postma (beeldend kunstenaar en juweelontwerper), Debbie van Berkel (grafisch ontwerper) en Jojanneke Postma (beeldend kunstenaar). De kunstenaars wisselen onderling kleine kasboekjes met elkaar uit. Deze boekjes vormen het ideale kader voor de in- en uitwisselingen van ideeën. In de kasboeken worden niet alleen cijfers maar ook vondsten van de straat, intieme overdenkingen, schetsen en ontwerpen verbeeld. Alles kan en alles mag, het is perceptieverruimend. De uitkomst is democratisch; een dialoog tussen de kunstenaars onderling, hun werk en het publiek in een oneindig creatief proces. Een expositie van het KASBOEKcollectief stelt vragen op het snijvlak tussen kunst, commercie en maatschappij.
Volg, geniet en bied!
Veiling: 3 oktober 15:30 uur Kapel Stedelijk Museum Schiedam Waar: Hoogstraat 112, Schiedam
Te volgen via www.kasboek.org
KASBOEK III is t/m 4 oktober te zien en open maandag tot en met zondag van 13:00 ­ 18:00 uur. Waar: Hoogstraat 96, Schiedam
Nadere informatie is verkrijgbaar via het KASBOEKcollectief: www.kasboek.org
info@kasboek.org
Debbie van Berkel
Cathalijne Postma
Jojanneke Postma