Gemeente Winterswijk


Schoolproject Winterwijk Oost

28 september 2009

Winterswijk - In de afgelopen jaren is gewerkt aan de voorbereiding voor de inrichting van een Brede School in Winterswijk Oost. In maart 2009 heeft de gemeenteraad van Winterswijk besloten dat in dit gebied vorm gegeven zou moeten worden aan een Brede School verdeeld over twee locaties.

De gemeente wil de nieuwe schoolvoorzieningen aangrijpen om de hele wijk een maatschappelijke en ruimtelijke impuls te geven. Hiervoor wordt het project Impuls Winterswijk Oost (IWO) gestart. Het schoolproject maakt onderdeel uit van dit project.

Naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad vinden op dit moment gesprekken plaats tussen de gemeente, de betrokken scholen, SWW en de Woonplaats. Gezamenlijk wordt gewerkt aan de voorbereiding van een nieuw plan voor invoering van een brede schoolconcept op de locaties Vlierstraat en Pelkwijk.

Op 3 oktober en 14 november aanstaande vindt een bustour plaats door de buurten van Winterswijk Oost. De ontwikkeling van de schoollocaties en de maatschappelijke en ruimtelijke verbetering van de wijk staan dan op de agenda. Alle wijkbewoners worden uitgenodigd om met de gemeente, Wijkwerk, de woningcorporatie en de schooldirecties mee te praten over de ontwikkeling van de wijk. Alle ideeën zijn welkom en het beste, eenvoudig uit te voeren idee wordt beloond en snel gerealiseerd. De resultaten die uit de bustour naar voren komen worden verwerkt in een globaal programma voor (ruimtelijke en maatschappelijke) verbeteringen van de wijk en heel concreet voor de schoollocaties.

Tijdens de eerste bustour worden verschillende haltes aangedaan met het doel in gesprek te komen met de bewoners van Winterswijk Oost. De wethouder, medewerkers van Wijkwerk, schooldirecties, de Woonplaats en ambtenaren van de gemeente Winterswijk gaan met de bewoners praten over hun wijk. Bij de tweede bustour worden de conceptplannen gepresenteerd. Voor de eindpresentatie in december worden naast de bewoners van de wijk en de betrokken partijen ook de leden van het college van B&W en de raadscommissies uitgenodigd.