Gemeente Drechterland

5-8-2009
Na 40 jaar

Verhuizing brandweer Hem/Venhuizen

Na een vertraging van drie maanden is vorige week de nieuwe brandweerkazerne Hem/Venhuizen opgeleverd. Eind vorig jaar was het nieuwe pand in brand gestoken door jongelui, waardoor de bouwwerkzaamheden vertraging opliepen.
De brandweer verhuisde op 3 augustus 2009 na 40 jaar van de Kerkweg in Venhuizen naar het nieuwe pand op de Koggeweg 47 in Hem. De afgelopen week is de brandweer druk bezig geweest met het inrichten van de kazerne. Vanaf nu wordt Wijdenes ook weer bediend door de blusgroep Hem/Venhuizen. Dit was tijdelijk uitbesteed aan de brandweer in Hoorn die overdag opereerde en Westwoud die âs avonds waar nodig in actie kwam. De blusgroep Hem/Venhuizen heeft nu 23 vrijwillige brandweerlieden.

In september wordt de beplanting aangebracht rond de kazerne. Op 3 oktober 2009 wordt de kazerne officieel geopend door burgemeester Van der Riet. Op deze dag is ook een open dag; iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen. Op een later moment publiceren wij op deze gemeentepaginaâs het programma van de open dag.

Nieuwe brandweerkazerne Hem/Venhuizen Oude brandweerkazerne Hem/Venhuizen