Ingezonden persbericht


Vooraankondiging

Nieuw orkest in Utrecht gerealiseerd !

Utrecht - In het najaar van 2008 gonsde het al door de klassieke gelederen: de komst van een nieuw professioneel symfonieorkest. Op 3 oktober a.s. is het zover De Nieuwe Philharmonie Utrecht is een feit! Onder leiding van haar artistiek leider Johannes Leertouwer wordt dit kerverse orkest ten doop gehouden in een fantastisch openingsconcert in de Utrechtse muziektempel Vredenburg Leidsche Rijn.

De afgelopen zes maanden zijn spannend geweest voor initiatiefnemer en zakelijk leider Bart van Meijl. Als gevolg van de kredietcrisis was het extra moeilijk om overheden en fondsen te overtuigen van de plannen voor een nieuw orkest. Toch lukte het Van Meijl om de financiering rond te krijgen voor de eerste serie concerten. Het orkest wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht en Provincie Utrecht alsmede de Vrede van Utrecht, ook private fondsen als het KF Heinfonds en het SNS Reaalfonds ondersteunen het initiatief.

Artistiek leider Johannes Leertouwer wist gerenommeerde solisten en musici te verleiden om plaats te nemen in het orkest. Vera Beths en Peter Brunt zijn de concertmeesters van de Nieuwe Philharmonie Utrecht, maar ook internationale namen als Viola de Hoog, Richard Wolfe, James Munro, Ernst Glerum, Frank van den Brink en Lars Wouters van den Oudeweijer nemen plaats in het jonge orkest.