Ingezonden persbericht


BN-ers redden kinderlevens met handtekening op biljet 10 euro Handtekeningenactie JCI steunt malariaproject Nothing But Nets

Op 3 oktober vindt in Den Haag een "stille veiling" plaats van biljetten van ¤ 10,= waar bekende Nederlanders hun handtekening op plaatsten. Het ingelijste tientje, voorzien van oorkonde, wordt geveild in het weekend dat JCI haar jaarlijkse Nationale Conventie houdt. De organisatie achter deze ludieke actie is Junior Chamber International, een netwerk van actieve mensen dat zich inzet voor een betere maatschappij.

Met de opbrengst van deze actie ondersteunt JCI de wereldwijde campagne Nothing But Nets van de United Nations Foundation om te werken aan millenniumdoel # 6: malaria de wereld uit.

'Er zijn al veel gesigneerde tientjes teruggestuurd', aldus een enthousiaste Nils Zelle, die samen met Rogier Bakker initiatiefnemer is van deze ludieke actie. 'Het idee is simpel en spreekt daarom erg aan. Een biljet van 10 euro wordt meer waard door er een handtekening op te plaatsen. Onder de benaderde BN-ers zijn sporters, schrijvers, RTV personalities, politici en bekende zakenmensen. Een aantal van hen heeft er zelfs een persoonlijke boodschap aan toegevoegd. Zo doet Thomas Acda de lieve groeten, complimenteert Erica Terpstra het mooie initiatief en heeft Anky van Grunsven ook met Salinero ondertekend. Minister President Jan Peter Balkenende bleek protocollair niet te kunnen ondertekenen, maar ondersteunt het initiatief van harte door zilveren manchetknopen ter beschikking te stellen voor de veiling'.

De bestrijding van malaria is het goede doel van JCI dat aansluit bij millenniumdoel 6, 'Malaria de wereld uit' van de Verenigde Naties. In samenwerking met de VN Foundation worden muskiettennetten gedoneerd en voorlichting gegeven op plekken in de wereld waar veel kinderen sterven aan de gevolgen van malaria.

JCI Nederland werkt samen met de UN Foundation aan de uitrol in Sierra Leone. Daar worden zoveel mogelijk muskietennetten verstrekt. JCI heeft als doel om ¤ 133.333 in te zamelen. Cordaid legt 75% van dit bedrag bij, dus ¤ 100.000 maximaal. Daarmee is de doelstelling ¤ 233.000 bijeen te brengen. Hiermee kunnen 90.000 kinderen beschermd worden tegen malaria .

Over malaria

Malaria eist in Afrika ieder jaar twee miljoen dodelijke slachtoffers, waarvan ruim een miljoen kinderen jonger dan vijf jaar. Met dagelijks 3.000 slachtoffers is malaria de hoofdoorzaak van kindersterfte in Afrika. Voornamelijk omdat er geen geld is voor muskietennetten. Daarom zet JCI zich in om zoveel mogelijk muskietennetten te verstrekken en zo malaria de wereld uit te helpen. Voor meer informatie: www.jci.nl, www.nothingbutnets.net

Over Junior Chamber International
JCI is het toonaangevende wereldwijde netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 160.000 leden in ruim 110 landen en 5.000 lokale organisaties.

JCI Nederland is al ruim 50 jaar actief en telt meer dan 2.300 leden verdeeld over 100 lokale organisaties (ofwel 'kamers'). Voor meer informatie over JCI: www.jci.nl.