Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 22-09-2009

LAATSTE VIJF STRIJDEN OM PLEK IN FINALE AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL

Tweede halve finale op zaterdag 3 oktober

De eerste twee finalisten van het AVRO Junior Songfestival zijn bekend: Bram en Eva N. Zij zijn na een zinderende eerste halve finale rechtstreeks door naar de nationale finale op zaterdag 3 oktober. Isaura, Raigny en Cheyenne & Mayleen maken door het winnen van een wildcard nog steeds kans op een plek in die finale; via juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen direct na de tweede halve finale stemmen op zijn of haar favoriet.

Zaterdag 26 september is de tweede halve finale waarin Anne, Arletta, Ralf, Carlijn & Merle en Eva L. strijden om een felbegeerde plek in de finale. Zij zingen live hun zelfgeschreven nummer waarna de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis bepalen welke twee kandidaten rechtstreeks door gaan. De vakjury bestaat dit jaar uit Jeroen van der Boom, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Lange Frans. De presentatie is in handen van Sipke Jan Bousema.

Tijdens de eerste halve finale afgelopen zaterdag kregen zaterdag Bram en Eva de meeste stemmen van de jury's en veroverden daarmee een plek in de finale. Per halve finale gaan twee finalisten rechtstreeks door naar de finale. Daarnaast wordt er onder de 'afvallers' nog een wildcard vergeven; via juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen direct na de tweede halve finale stemmen op zijn of haar favoriet. Degene met de meeste stemmen mag alsnog door naar de finale. Gedurende de nationale finale bepalen de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev (Oekraïne).

Tijdens de tweede halve finale worden de volgende liedjes gezongen: Anne - 'Gewoon Geluk'
Arletta - 'Laat mij nou maar'
Ralf - 'Click Clack'
Carlijn & Merle - 'Verboden Toegang'
Eva L. - 'Gevangen in je hart'

Bezoek voor meer informatie: juniorsongfestival.avro.nl.

Zaterdag 26 september, tweede halve finale AVRO Junior Songfestival om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3. Zaterdag 3 oktober, nationale finale AVRO Junior Songfestival om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3. Zaterdag 21 november, internationale finale Eurovisie Songfestival om 20.15 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.



Ingezonden persbericht