Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 28 september 2009

Euro Birdwatch, internationale vogeltelling op Balgzand in Den Helder

Op zaterdag 3 oktober van 8.30 tot 16.00 uur tellen vogelaars het aantal vogelsoorten dat in Balgzand. Deze activiteit maakt deel uit van een internationale vogeltelling met de naam Euro Birdwatch. Op deze dag wordt er op veel plekken in Europa geteld. Vorig jaar zijn er op Balgzand ruim 60 vogelsoorten waargenomen.

Iedereen kan meedoen of even langskomen. Er wordt geteld vlakbij het Vogelkijkpunt bij Van Ewijcksluis op de Amsteldiepdijk én bij het kijkscherm bij het Kooihoekschor. Bij het kijkpunt op de dijk bij Van Ewijcksluis staat de informatiecaravan van Landschap Noord-Holland. Rond 15.30 uur verzamelen de waarnemers zich in Natuurinformatiecentrum Balgzand, waar de eindresultaten worden bekeken.

Op deze gezellige dag is ook het Natuurinformatiecentrum Balgzand bij 't Kuitje geopend. Op de zolder kunt u er een filmpje over dit gebied bekijken en in de benedenruimte zijn er aquaria en microscopen opgesteld.

Het vogelkijkpunt ten noorden van Van Ewijcksluis is eenvoudig te vinden op de waddendijk vlakbij de rotonde in de N99. Natuurinformatiecentrum Balgzand staat op Industrieterrein Oostoever. Na 2 km, ongeveer 50 meter, voor de Marinewerf, rechts. In Natuurinformatiecentrum Balgzand wordt u gastvrij ontvangen. U kunt daar een fiets van Landschap Noord-Holland gebruiken om mee naar het kijkpunt te gaan.

Aanmelden of reserveren is niet nodig. Deelname is gratis.



Landschap Noord-Holland