Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 28 september 2009

Sterke selectie WK motocross landenteams

Tijdens de Motocross of Nations, die komend weekend in Italië wordt verreden, zal Nederland aantreden met dezelfde selectie die op 20 september in de Oekraïne al de Europese titel behaalde. Het trio Mike Kras, Jeffrey Herlings en Herjan Brakke zorgde op het circuit van Chernivtsi voor een daverende verrassing door deze landenwedstrijd voor de eerste keer voor Nederland te winnen.

Op 3 en 4 oktober zal de tegenstand een stuk zwaarder zijn, want op het circuit van Franciacorta (bij Brescia) zullen alle landen hun beste rijders afvaardigen voor de MX of Nations, het officiële wereldkampioenschap motocross voor landenteams. De zaterdag is gereserveerd voor de training en op zondag komen alle rijders twee keer in actie, verdeeld over de MX1, MX2 en de Open klasse. Van ieder land tellen de vijf beste resultaten mee voor de eindklassering.

Leon Giesbers, de bondscoach van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, heeft bewust gekozen voor een ongewijzigd team. "Er heerst een goed gevoel na het succes in de Oekraïne, een betere stimulans voor de teambuilding is er niet. Je merkt dat de rijders daar extra motivatie uit putten en dan ga je toch meer zelfvertrouwen naar Italië."

Afgelopen zondag nam het trio Herlings, Kras en Brakke nog deel aan het Jumbo ONK in Emmen, waarbij Jeffrey Herlings de tweede manche in de MX2 op zijn naam wist te schrijven. Eerder dit jaar werd de 15-jarige motocrosser tweede in de individuele Europese titelstrijd in deze categorie.