Ingezonden persbericht


September 2009

PERSBERICHT

Open Ateliers De Pijp

De Amsterdamse wijk De Pijp, onder meer bekend van de Albert Cuypmarkt en het beeld van André Hazes, heeft in het weekeinde van 3 en 4 oktober nog een andere aantrekkingskracht. Achtentachtig beeldend kunstenaars, creatief en ambachtelijke ondernemers openen in dit weekeinde hun atelier om aan iedereen hun werk te tonen. Een ideale kans voor wie wil weten wat op kunstzinnig manier leeft in De Pijp en die op een laagdrempelige manier in contact wil komen met kunst en de kunstenaars. Bij de eerste editie in 2007 zijn de Open Ateliers door 9.000 mensen bezocht.

De Centrale Expositie vind plaats in twee grote zalen van het Cultuurhuis Diamantslijperij in de Tolstraat. Hier is van alle deelnemers een kunstwerk te bezichtigen. Deze Centrale Expositie is een ideaal startpunt om zelf een route uit te zetten. Hier kan men kijken welke kunstenaars het meeste aanspreken om ze vervolgens te bezoeken met behulp van de gratis verkrijgbare plattegrond.

Tevens openen elf culturele instellingen hun deuren. Zij werken samen in het kader van de Open Ateliers De Pijp. Het programma van deze culturele instellingen waaronder het Ostadetheater, de Openbare Bibliotheek Cinetol en het Zuiderlicht College zal in de programmakrant bekend gemaakt worden. Deze krant zal vooraf worden verspreid en tijdens de Open Ateliers De Pijp verkrijgbaar zijn. Zo werken bijvoorbeeld kunstenaars van de atelierroute samen met het Zuiderlicht College aan een kunstproject, geven les en de leerlingen bezoeken daarvoor kunstenaars op hun atelier en ambachtslieden in hun werkplaats.

De tentoonstelling gaat vergezeld van een fraaie catalogus. Iedere deelnemer, sponsor en culturele organisatie presenteert zich op een eigen pagina. Wij brengen daarmee De Pijp kunstzinnig en cultureel in kaart. Er is een KunstKist met een geheime inhoud te winnen. Iedere bezoeker aan een atelier mag daar een lot invullen dat meedingt naar deze spannende prijs.

Open Ateliers De Pijp: 3 en 4 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Centrale Expositie: 2 grote zalen in Cultuurhuis Diamantslijperij in de Tolstraat 129. Informatie: www.openateliersdepijp.nl.

////einde persbericht////



Ingezonden persbericht