GroenLinks

Kopenhagenconferentie GroenLinks op zaterdag 3 oktober


1 oktober 2009

Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen en vraagstukken die spelen rond het klimaat? Dat is de centrale vraag van een grote conferentie over de internationale klimaatonderhandelingen in Kopenhagen, die komende zaterdag in Utrecht gehouden wordt.

Over 67 dagen starten de internationale klimaatonderhandelingen in Kopenhagen. Daar moeten de wereldleiders spijkers met koppen slaan en concrete afspraken maken over het aanpakken van klimaatverandering. GroenLinks zal de komende maanden keihard werken om Kopenhagen tot een succes te maken. Dat is nodig want er moet voor december nog veel gebeuren.

Om te beginnen moeten Nederland en Europa hun eigen beloftes waar maken. Zij moeten werk maken van een groene economie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook een hoop banen op.

De inleiding wordt verzorgd door Pier Vellinga, hoogleraar in Wageningen. Andere sprekers zijn Hugo von Meijenfeldt, plaatsvervangend directeur generaal Milieu en klimaatgezant van de Nederlandse regering in Kopenhagen, Wijnand Duyvendak, oud- tweedekamerlid en secretaris van de Kopenhagencoalitie, Europarlementariƫr Bas Eickhout, lid Europarlement en Augustine Njamnshi, Executive Secretary van het Bioresources Development and Conservation Programme in Kameroen.

De Klimaatconferentie wordt georganiseerd door het Milieunetwerk van GroenLinks. het begint om 13:00 uur en vindt plaats in Instituut Cervantes aan het Domplein 3 in Utrecht. Toegang is voor iedereen gratis toegankelijk. Amelden bij: t.vanleeuwen@inter.nl.net