Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 3 oktober 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Journalist Özkan Gölpinar neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

De erfenis van Musharraf
Precies tien jaar geleden nam legerleider Pervez Musharraf de macht over in Pakistan. Zijn seculiere inslag en steun aan de War on Terror maakten hem in het Westen acceptabel, maar in eigen land minder populair. VRT-journalist Jef Lambrecht bericht over Musharrafs erfenis aan Pakistan.

Politiekcorrect tegengif
De nieuwe politieke correctheid bestaat eruit zoveel mogelijk misstanden uit te lichten die uit de multiculturele en islamitische hoek komen. Oprichter van de website islamofobie.nl Chris Kroon legt uit waarom er wat dit betreft nog vele mythes ontzenuwd moeten worden.

Hoofddoeken-strijd in België
België is al enkele weken in de ban van de hoofddoek. Wat wordt de uitkomst: een strikt verbod zoals in Frankrijk of een gedoogbeleid zoals in Nederland? Correspondente Heidi Verdonck ging op zoek naar de mogelijke antwoorden.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.




Ingezonden persbericht