Gemeente Rotterdam

2009 | 41

2 oktober 2009

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 3 tot en met 11 oktober 2009

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Wethouder Lamers geeft startschot Wielerronde Pendrecht

Zaterdag 3 oktober om 14.00 uur geeft sportwethouder Peter Lamers het startschot voor de Wielerronde Pendrecht. De Ronde van Pendrecht wordt georganiseerd door Stichting Wielersport Promotie Rotterdam in samenwerking met Vitaal Pendrecht. Vanaf 10.30 zijn er voor alle buurtbewoners gratis activiteiten op het parcours, zoals een jaarmarkt en diverse optredens. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen met hun eigen fiets, op het officiële parcours, meedoen aan de Rabo Dikke Banden Race.

(Voor meer informatie: Peter Diepenhorst, tel. 06 ­ 51 95 19 93)

Wethouder Grashoff heet deelnemers Europees milieuforum welkom

Rotterdam is gastheer van het European Environmental Forum (EEF). Dit milieuforum van EUROCITIES komt drie keer per jaar bijeen in verschillende steden in Europa om een gezamenlijke koers af te spreken richting Europese regelgeving én om ervaringen en kennis uit te wisselen. Wethouder Rik Grashoff (participatie, cultuur en milieu) heet op maandagochtend 5 oktober om 9.30 de deelnemers welkom in het WTC (Beursplein 37). Vervolgens zet de wethouder de Rotterdamse ambities op het terrein van milieu, klimaat en energie uiteen.

(Voor meer informatie: Edwin Regterschot, communicatieadviseur DCMR, tel. 06-52397249)

Wethouder Lamers 'op de stoel van de meester en de juf'

Maandag 5 oktober is De Dag van de Leraar. In het kader van de Dag van de Leraar zal op alle 28 scholen van de stichting Kind en Onderwijs Rotterdam bijzondere aandacht worden gegeven aan het onderwijs en in het bijzonder aan het dagelijks werk van de leraren. Op de Dag van de Leraar wordt een groot aantal mensen uitgenodigd om een half uurtje de les van de meester of de juf over te nemen. Onderwijswethouder Peter Lamers bezoekt van 9.00 tot 9.30 uur groep 5 van de Van Veldhuizenschool aan de Cornelis Danckertstraat 34. Hij zal met de kinderen in gesprek gaan over zijn eigen werk en hen vragen wat zij zelf willen worden later.

(Voor meer informatie: Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam, Arie de Bruin, tel. 010 ­ 412 5101)

Wethouder Schrijer bij opening week van de scheepsbouw

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) spreekt op maandag 5 oktober rond 14.45 uur bij de opening van de week van de scheepsbouw op de RDM Campus (Heijplaatstraat 17). Van 5 tot en met 10 oktober vindt voor de derde keer de Week van de Scheepsbouw plaats. Tijdens de Week van de Scheepsbouw kunnen scholieren, studenten en docenten kennis nemen van de opleidings- en carrièremogelijkheden binnen de maritieme industrie. De officiële opening van de Week van de Scheepsbouw wordt na de verschillende sprekers verricht door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

(Voor meer informatie: Pieter Bas Simons, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 ­ 51 07 47 91)

Loco-burgemeester Kriens in gesprek over film De Nieuwe Elite

Op 7 oktober om 19.30 uur wordt de film De Nieuwe Elite vertoond in de aula van het Erasmiaans Gymnasium, aan de Wijtemaweg 25. De NPS, Forum en het Erasmiaans gymnasium organiseren na de vertoning een discussie met de centrale vraag: hoe ver gaat de taak van de leraar? Loco-burgemeester Jantine Kriens gaat in discussie met Paul Scharff, de nieuwe rector van het Erasmiaans gymnasium, Staf Depla, kamerlid van de PvdA, Sadik Harchaouie, directeur van de multiculturele organisatie Forum en Wim Vonk, directeur van het City college Rotterdam. Discussieleider is Nova-presentator Tom Kleijn. Op het Erasmiaans gymnasium in Rotterdam is ruim 20 procent van de leerlingen van niet-westerse afkomst. De documentaire De Nieuwe Elite volgt 6 leerlingen tijdens het schooljaar 2008-2009.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Bert Brehm, tel. 010 ­ 417 2386)

Wethouder Karakus aanwezig op vastgoedbeurs Expo Real

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) is van maandag 5 oktober tot en met woensdag 7 oktober aanwezig op de Expo Real in Munchen. De Expo Real is een internationale vastgoedbeurs die elk jaar in oktober plaats vindt. Aan de beurs nemen 7 publieke partners en 27 marktpartijen deel. Het thema is gespitst op duurzaamheid en investeringsstrategieën. Stichting Holland Property Plaza laat Nederland op dit congres van haar beste kant zien. Het thema van het omvangrijke plein van Holland Property Plaza is 'Nederlandse Architectuur toonaangevend in de wereld'. Op dit plein wordt een wedstrijd georganiseerd, waaraan tien toonaangevende architecten bureaus en enkele jonge opkomende architecten met een maquette meedoen. De wethouder neemt zitting als jurylid.

(Voor meer informatie: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Ria de Jongste, tel. 010 - 205 2898)

Wethouder Bolsius bij prijsuitreiking voor 'groenste stad 2009'

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) is woensdag 7 oktober om 14.30 uur bij de prijsuitreiking van Entente Florale. Deze stichting organiseert jaarlijks de competitie 'groenste stad van Nederland'. Bijzonder is, dat in het bestaan van de stichting Entente Florale nog niet eerder zo'n grote stad als Rotterdam heeft meegedaan aan de Groencompetitie. Naast Rotterdam zijn ook Noordwijk, Landgraaf, Vlaardingen en Steenwijk genomineerd voor de groenste stad van 2009. De prijs wordt uitgereikt door minister Gerda Verburg van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

(Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 9324)

Wethouder Lamers presenteert favoriete cocktail

Jeugdwethouder Peter Lamers is op woensdag 7 oktober vanaf 17.15 uur aanwezig bij een gezonde cocktailparty in de raadszaal van de deelgemeente Hoogvliet, Middenbaan-Noord 47. Woensdag introduceert Hoogvliet de nieuwe Leefstijlrubriek 'Hoogvliet Gezond' in Weekblad Hoogvliet, waarin de deelgemeente extra informatie geeft over een gezonde leefstijl. Centraal in het project staan de leefstijlworkshops, de inzet van een leefstijlkar en de mogelijkheid om alternatieve leefstijlen uit te proberen. In een 'live column' worden wethouder Peter Lamers en diëtiste Annemarie Ewijk geïnterviewd over de favoriete cocktail van de wethouder.

(Voor meer informatie: deelgemeente Hoogvliet, Karoll de Kock, tel. 06 ­ 53364739)

Wethouder Lamers ondertekent SISA-convenant

Op woensdag 8 oktober om 10.00 uur ondertekent wethouder Peter Lamers als stadsregionale portefeuillehouder jeugdzorg het SISA-convenant met alle partners in de regio. Alle 16 gemeenten ca. 20 instellingen in de stadsregio gaan één systeem hanteren om problemen van jongeren te signaleren. SISA is al sinds 1999 in Rotterdam actief. Dit heeft in 2008 geleid tot ruim 2000 cases waarin het werken met de verwijsindex heeft geleid tot intensieve samenwerking tussen hulpverleners om adequate hulp te bieden aan jongeren en hun ouders of verzorgers. Op dit moment zijn ruim 30.000 actieve signalen opgenomen in SISA. De verwachting is dat dit aantal zal toenemen. Signaleren over de gemeentegrenzen heen zorgt voor optimale samenwerking en hulpverlening aan het kind. Het convenant wordt ondertekend in Hotel New York (Koninginnenhoofd 1).

(Voor meer informatie: GGD Rotterdam Rijnmond, Miriam Fianen, tel. 010 - 433 9958)

Wethouders Kriens en Vervat ondergaan oogonderzoek op World Sight Day 2009

Wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid) en economiewethouder Hans Vervat ondergaan op World Sight Day 2009, donderdag 8 oktober, een oogonderzoek in de OOGbus. Dit vanwege de lancering van vier nieuwe OOGbussen van Het Oogzorgnetwerk. Ook inwoners van de regio Rotterdam kunnen de hele middag op verschillende locaties in de bussen terecht voor een gratis oogtest. Tijdens deze oogtest meten optometristen hoe goed het zicht is en of de eventuele bril nog voldoet. Dat de wethouders zich nu ook laten testen, laat zien dat de gemeente de OOGbus ziet als een goed voorbeeld van de economische en innovatieve kracht van de Rotterdamse gezondheidszorg. De wethouders laten hun ogen om 16.00 uur testen. De OOGbus staat dan voor het Stadhuis aan de Coolsingel 40.

(Voor meer informatie: Maaike van Zuilen, Philogirl, tel. 06 - 456 32 117)

Wethouder Schrijer opent Creatief Delfshaven

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) opent op vrijdag 9 oktober om 13.00 uur in het Trammuseum (Nieuwe Binnenweg 362) het zakelijk evenement Creatief Delfshaven. Twee dagen lang zetten creatieve ondernemers uit Delfshaven hun deuren open voor de zakelijke markt en het publiek. Op verschillende locaties in Delfshaven, waaronder De Machinist en het Trammuseum presenteren de creatieve ondernemers zich. De wethouder zal samen met Carlos Gonçalves (deelgemeentevoorzitter Delfshaven) het evenement openen door per tram een locatie met creatieve ondernemers bezoeken.

(Voor meer informatie: Pieter Bas Simons, Concerncommunicatie Bestuursdienst tel. 06 ­ 51 07 47 91)

Wethouder Kriens bij première 'Nadia'

Op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur gaat de film Nadia in première in Cinerama aan de Westblaak. Om 19.45 uur spreekt wethouder Jantine Kriens (o.a. welzijn) de genodigden toe. De film vertelt het vervolg over het lot van Nadia, het onzichtbare meisje dat gedurende de film 'Tramlijn 2' verhalenderwijs terugblikt op haar schooltijd in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Tournesol Art & Culture, tel. 010-714 7300)

Wethouder Schrijer bij openingsontbijt Dag van Zuid

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) schuift op zaterdag 10 oktober om 8.30 uur aan bij het openingsontbijt van de Dag van Zuid. Tijdens de Dag van Zuid vinden er vele activiteiten plaats voor de bewoners van Rotterdam Zuid. De dag vormt de start van 'Zuid pakt uit! Week'. Het openingsontbijt wordt gehouden in Restaurant Meerzicht in het Zuiderpark.

(Voor meer informatie: Iris Smid, Communicatieadviseur Pact op Zuid, tel. 010 - 417 3168)

Wethouder Bolsius plant Amberboom bij 75-jarig bestaan VTV Blijdorp

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) plant zaterdag 10 oktober om 15.00 uur een Amberboom ter ere van het 75-jarige bestaan van Volkstuinders Vereniging Blijdorp. VTV Blijdorp heeft een complex in Overschie, wat onderdeel is van Park Zestienhoven. VTV Blijdorp is een vereniging met actieve leden die zich met enthousiasme inzetten voor het complex en de volkstuinen. De wethouder plant de Amberboom aan de Zestienhovensekade, ter hoogte van nummer 555.

(Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 9324)

Wethouder Karakus opent klushuizen project 'De Kleine Kop Vosmaer'

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) opent zaterdag 10 oktober om 16.00 uur het klushuizen project 'De Kleine Kop Vosmaer' in Spangen. Als cadeau aan de bewoners plant de wethouder een boom in de gezamenlijke tuin. De panden werden in juli 2006, als onderdeel van het project 169 klushuizen van de gemeente Rotterdam, voor een gereduceerde prijs verkocht aan 18 huishoudens. De kopers gaan daarmee de verplichting aan om de woningen van binnen en buiten op te knappen en zelf minimaal twee jaar in de woning te gaan wonen. De indeling en inrichting van de woning bepaalden de eigenaren zelf, waardoor er unieke woningen zijn ontstaan. Locatie van de handeling is de binnentuin Vosmaerstraat/Nicolaas Beetsstraat, ingang naast Vosmaerstraat 11.

(Voor meer informatie: Martijn Kok, Urbannerdam, tel. 010 - 280 6468)

Wethouder Bolsius neemt boek 'Speelnatuur in de stad' in ontvangst

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) neemt zondag 11 oktober om 16.00 uur het boek 'Speelnatuur in de stad' in ontvangst. Drie medewerkers van de Rotterdamse natuurspeeltuin De Speeldernis hebben het boek geschreven. In samenwerking met de GGD Rotterdam-Rijnmond en de Wageningen Universiteit hebben zij verschillende natuurspeeltuinen in Nederland met elkaar vergeleken. Participatief ontwerp, de inrichting en het beheer en onderhoud zijn terugkerende onderwerpen. De wethouder neemt het boek in ontvangst in Natuurspeeltuin De Speeldernis, aan de Roel Langerakweg 25-B.

(Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 9324)

En verder...

opent wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) op woensdag 7 oktober om 19.00 uur het APNA ondernemerscongres in de Raadzaal van Deelgemeente Delfshaven aan Looiershof 1. Het congres wordt georganiseerd door APNA, een ondernemersvereniging voor Rotterdamse Hindostaanse ondernemers. Thema's van de bijeenkomst zijn Kansenzones en subsidies in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Pieter Bas Simons, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 ­ 51 07 47 91)

neemt wethouder Rik Grashoff (participatie, cultuur en milieu) het rapport 'Rotterdammers over klimaatverandering' in ontvangst uit handen van het Rotterdams Burgerpanel. De overhandiging vindt plaats van 18.00 tot 19.00 uur in het Historisch Museum aan de Korte Hoogstraat 31.

(Voor meer informatie: Ineke Barendregt, concerncommunicatie, telefoon 06 ­ 51 07 47 61)