Senternovem

02-10-2009 | Interactieve site over energiecijfers in gebouwde omgeving

Heeft u precieze cijfers nodig over de ontwikkeling van de energieprijzen in de woningbouw? Wilt u weten hoe de verdeling is van energielabels in Nederland? Dit soort gegevens zijn voortaan online beschikbaar op de website van Kompas. Het SenterNovem-programma Kompas verzamelt al jarenlang cijfers over energiegebruik en -besparing in de gebouwde omgeving. Via de Kompas-website kan iedereen voortaan zelf die gegevens selecteren die nodig zijn voor onderzoek of beleid.

Op de site staat een programma dat de digitale variant vormt van rapporten zoals de `Energiebesparingsmonitor' en `Cijfers en tabellen'. De gegevens zijn aangevuld met tijdreeksen over meerdere jaren. Het programma biedt veel keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld de vrijheid om tabellen anders in te delen of een andere presentatievorm te kiezen. Er is een online handleiding beschikbaar met uitleg over de werking van het programma.

De site is onderverdeeld in vier hoofdonderwerpen: utiliteitsbouw (waaronder kantoren, ziekenhuizen en scholen), woningbouw, energieprijzen en energielabels. Daarnaast bevat de site een pagina met links naar publicaties over energiecijfers in de gebouwde omgeving en een tool voor het omrekenen van en naar verschillende gangbare eenheden, zoals m3 gas of Mton CO2.

Meer informatie

Energiecijfers