Gemeente Lelystad

Lelystadse jongeren zijn weer aan het woord

Vrijdag 2 oktober 2009

Net als in 2007 en 2005 wordt er ook dit jaar weer een enquête gehouden onder de Lelystadse jongeren van 12 tot 23 jaar. De uitnodigingen om de vragenlijst in te vullen zijn vrijdag 2 oktober 2009 door de postbode bezorgd.

3000 reacties

Twee jaar geleden zijn alle jongeren uitgenodigd om aan de enquête mee te doen. Er zijn toen ongeveer 3000 reacties binnengekomen. Op basis hiervan heeft wethouder Albert Kok, verantwoordelijk voor jongerenbeleid, het bestaande beleid tegen het licht gehouden. "De belangrijkste boodschap van twee jaar geleden was dat er meer zou moeten worden georganiseerd voor jongeren", is zijn reactie. "Dat hebben we sindsdien ook gedaan. Met deze enquête willen we weten hoe de jongeren dit hebben ervaren en wat nu de wensen en ideeën zijn."

Mening telt

Elke Lelystadse jongere vanaf 12 tot en met 23 jaar krijgt met de enquête de kans om mee te doen en input te geven voor het Lelystadse jongerenbeleid. Jongeren hebben zo de gelegenheid om hun mening te geven. Niet alleen over wat ze leuk of niet leuk vinden aan Lelystad, maar bijvoorbeeld ook of ze voldoende ondersteund worden als ze tegen problemen aanlopen. Wethouder Kok van de gemeente Lelystad hoopt dat er dit jaar nog meer jongeren mee dan twee jaar geleden, zodat hun stem nog beter gehoord wordt. Door mee te doen maken ze bovendien kans om EUR 500,- te winnen of een e-reader ter waarde van EUR 299,-. De resultaten van de enquête kunnen naar verwachting begin 2010 bekend zijn.

---